Nevjerovatna pobjeda Travnika, Iskra u derbiju bolja od Viteza

Druga liga Zapad

Nevjerovatna pobjeda Travnika, Iskra u derbiju bolja od Viteza

Samir Mlaćo

U Drugoj ligi Federacije BiH grupa Zapad danas su odigrana tek dva susreta.

Lider Travnik na svom terenu deklasirao je Podgrmeč sa nevjerovatnih 8:0. Veziri su već nakon prvog dijela imali 4:0, te je bilo jasno da će slaviti novu pobjedu.

U prvom dijelu mrežu gostiju tresli su Nihad Šero, Stefan Kršić, Amer Torlak i Josip Čakić, da bi u drugom dijelu publika vidjela još četiri pogotka. Berin Čatić se dva puta upisao u listu strijelaca, a još po jednom Nihad Šero i Stefan Kršić.

Zanimljivo je bilo u Bugojnu gdje je Iskra nadigrala FK Vitez 2:1. U prvom djelu mreže su mirovale, a vrijedi izdvojiti direktan crveni za gostujućeg nogometaša Samira Adilovića zbog navodnog udaranja protivničkog igrača u predjelu glave.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iskra je povela u 57. minuti pogotkom Harisa Seferovića, da bi na 1:1 izjednačio Belamin Osmančević u 78. mnuti. Konačnih 2:1 sa 11 metara postavlja Amel Zec.

Sutra se igraju preostala četiri susreta, a kada je tabela u pitanju, Travnik je prvi sa 34 osvojena boda, FK Vitez ima 30, kao i Iskra

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi