"Neću vam lagati, zaplakao sam zbog poziva u reprezentaciju"

Na spisku ga niko nije očekivao

"Neću vam lagati, zaplakao sam zbog poziva u reprezentaciju"

M. Šljivak

Dosta pažnje privukao je spisak reprezentacije Francuske za Svjetsko prvenstvo kojeg je jučer objavio selektor Trikolora Didier Deschamps.

Francuski selektor je izostavio nekoliko vrhunskih imena, pa tako u Rusiju neće ići Anthony Martial ili Alexandre Lacazette, a svoje mjesto je na spisku iznenađujuće našao 22-godišnji štoper njemačkog Stuttgarta Benjamin Pavard.

Momak koji još uvijek nema zvanični nastup za selekciju Francuske je zaplakao nakon što je čuo kako Deschamps izgovara njegovo ime.

"Kada sam čuo da selektor izgovara ime Benjamin, pomislio sam da će pročitati Mendyja, a onda sam čuo svoje prezime. Bio sam u društvu porodice, agenta i prijatelja i nastalo je veliko slavlje. Veliki je uspjeh igrati u mojim godinama na Svjetskom prvenstvo. Ne postoji ništa ljepše i neću vam lagati, zaplakao sam", rekao je Pavard.

Mladi fudbaler je nastupio u tri prijateljske utakmice za Francusku i očigledno je igrama u Stuttgartu oduševio francuskog selektora.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi