Nedim Hadžić se priključuje pripremama premijerligaša
Hadžić iz perioda dok je nosio dres FK Sloboda

Bio je najveća nada bh. nogometa, a sada se želi vratiti 'u život'

Nedim Hadžić se priključuje pripremama premijerligaša · Saznajemo

Samir Mlaćo

NK GOŠK je u subotu odigrao prvi pripremni meč te upisao poraz. Bolji je bio Široki Brijeg sa minimalnih 1:0, a prema viđenom moglo je završiti i remijem, što bi bio najrealniji ishod meča.

U GOŠK-u je nekoliko nogometaša na probnom radu i ove sedmice stručni štab će dati definitivnu odluku oko njihoovog statusa.

Za sada su klub pojačali Filip Račić i Ivan Harambašić, a kako saznaje SportSport novo lice u Gabeli bi mogao biti ofanzivac Nedim Hadžić (24).

Hadžić je stigao u Gabelu, a iza sebe ima neugodnu povredu koja ga je odvojila od zelenog terena, no vjeruje da može proći kvalitetne pripreme i vratiti se u staru dobru formu.

GOŠK bi vjerovatno i bio idealna sredina, a Hadžić bi tako mogao dati doprinos u borbi za opstanak, ali i pokazati da nije 'zaboravio igrati'. Svojevremeno je ovaj ofanzivac bio najveća nada bh. nogometa, no pojedine pogrešne odluke u karijeri itekako su ga koštale.

Oglasi

Iz FK Sarajevo je otišao u portugalski Leixoses, da bi zatim bez kluba određeni period. Kasnije je nastupao i za Mladost Doboj Kakanj, Slaven Belupo, Slobodu iz Tuzle, NK Radomlje, da bi posljednji angažman imao u FK Velež.

U Premijer ligi je upisao nešto više od 60 nastupa i sada ćemo ga vjerovatno ponovo gledati u elitnom rangu bh. nogometa, no sve će biti jasnije kada Hadžić obavi sastanak sa čelnicima GOŠK-a. Hadžića dobro poznaje i trener GOŠK-a Toni Karačić, koji je bio selektor u omladinskim selekcijama naše reprezentacije.

Da li će to biti dobitna kombinacija ostaje da se vidi, no sve će biti jasnije ove sedmice.

Gabeljani uskoro sele u Zadar

Nakon Širokog Brijega GOŠK u subotu igra novi prijateljski meč. Rival će biti Neretva iz Metkovića, a zatim će Gabeljani na pripreme u Zadar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tamo će boraviti sedam dana, a rivali će biti Šibenik i vjerovatno domaći Zadar. Čelnici GOŠK-a tako su ekipi obezbijedili kvalitetne uslove za pripreme, a sve kako bi nogometaši što spremniji dočekali nastavak prvenstva.

Tu je i meča Kupa BiH sa NK Jedinstvo, a zatim i otvaranje na neugodnom gostovanju kod Igmana iz Konjica.

Top Komentari

papagaj
Da mu nije mama pohlepna za parama sad bi igrao u Turskoj ili nekoj jacoj ligibod naše
0 1
limvotemirvah
Sretno, Nedime.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi