Ko će na kormilo FK Velež?

Traži se nasljednik Amara Osima

Ko će na kormilo FK Velež? · Saznajemo

A. Čaušević

Velež je u potrazi za novim trenerom. Mnogi će reći sasvim očekivano nakon najavljenog rezanja troškova prilikom izbora novog rukovdstva kada je i najaveljno rezanje troškova. Imena nekih kandidata se već spominju po mostarskim kuloarima.

Amar Osim je sporazumnim raskidom ugovora razriješen dužnosti šefa stručnog štaba FK Velež nakon što su u mostarskom klubu odlučili da značajno smanje troškove.

S obzirom na niži budžet sasvim je jasno da će Rođeni tražiti i trenera koji se uklapa u njihove finasijske mogućnosti, a već se spominju i prva imena.

Kako SportSport.ba saznaje za novog trenera najbolje kotira Nedim Jusufbegović, aktuelni selektor U17 reprezentacije BiH.

Ovaj 40-godišnjak je prije skoro decenije sjedio na klupi Rođenih, a sada je blizu da ponovo preuzme klub gdje je proveo i dio svoje igračke karijere.

Oglasi

Jusufbegović je mostarski klub vodo od oktobra 2013. do marta 2015. godine, a poslije toga je sjedio na klupi Zvijezde, GOŠK-a, Čelika i Igmana.

Poslije toga je uslijedilo period od tri godine kada nije imao angažmana, da bi u augustu preuzeo selektor kadete s kojim je odradio pet mečeva.

Jusufbegović je Rođene vodio od 2013. do 2015. godine

Kako sada stvari stoje vrlo lako bi se moglo desiti da Jusufbegović raskine ugovor sa NFSBiH te se vrati u klupski fudbal.

Ukoliko bude imenovan za novog trenera bit će interesantno kakav će igrački kadar imati na raspolaganju pošto se očekuju i odlasci nekih zvučnih imena iz svlačionice, upravo zbog smanjenja budžeta.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Preuzimanje Veleža u ovom trenutku je poput uzimanja vrućeg krompira u ruke pa ko god dođe na kormilo sigurno ga očekuje poprilično izazovno proljeće.

Ekipa koju je vodio Osim je jesenji dio završila na šestom mjestu sa 24 boda uz utakmicu manje u odnosu na većinu rivala. Izboren je i plasman u osminu finala gdje će Velež igrati protiv Posušja. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zak84
Dudic... Hahahahahah
4 8
nijepoznat
Federalci
5 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi