Koliko FK Velež troši na plate? Menadžeru jednog igrača isplaćeno čak 100.000 KM!

Kreće nova era za Rođene

Koliko FK Velež troši na plate? Menadžeru jednog igrača isplaćeno čak 100.000 KM!

A. Čaušević

FK Velež je dobio novo rukovodstvo. Za predsjednika mostarskog kluba izabran je Senad Kevelj koji je u svom prvom obraćanju najavio rezanje troškova, ali i praćenje ambicija te dodatni iskorak na svim poljima. 

Počela je nova era za FK Velež. Poslije nekoliko odgađanja održana je vanredna sjednica Skupštine te je izabran novi Upravni odbor. Predsjedničku funkciju će u narednom periodu obnašati dosadašnji predsjednik Sportskog saveza Mostara, Senad Kevelj.

Prije izbora Kevelja, prisutnim delegatima se obratio Senad Husnić koji je na svojim plečima iznio klub u nekoliko posljednjih mjeseci i može se reći ostavio ga na zdravim nogama.

Husnić je najviše pažnje tokom svog govora posvetio finansijskom stanju u tekućoj godini, odnosno za period od 1. janura pa do 30. oktobra. Ukupni prihodi za taj period iznose oko 3.9 miliona, a rashodi 4.1 miliona KM.

Senad Husnić(u sredini) je u svom mandatu odradio odličan posao te ostavio klub na zdravim nogama

Kako je istakao sada već bivši predsjednik Veleža preostalo je da se do kraja godine naplati nešto više od 200.000 KM potraživanja.

Objavio je detalje izlaznog transfera Slaviše Radovića koji je u latvijsku Liepaju za nešto manje od 40.000 KM. Transfer Dženita Hajdarevića u Angers donio je približno 300.000 KM.

Oglasi

Međutim, cijeli novac od Hajdarevićevog transfera nije otišao u Veležovu kasu pošto je menadžerskoj agenciji isplaćeno čak 105.000 KM, dok su dio dobili i FK Sarajevo i FK Sloboda za ime naknade za treniranje.

Inače, gledajući i ostale mlade igrače u Veležu ukupno je na stavku naknada za treniranje potrošeno 174.000 KM.

Prema trenutnim ugovorima na mjesečnom nivou za plate igrača se izdvoji oko 130.000 KM, s tim da su ti troškovi još veći računajući i plate stručnog štaba, ljekarskog tima i klupske administracije.

Organizacija utakmica je koštala preko 350.000 KM, dok je na ime premija igračima isplaćeno 63.500 KM. Interesantno da se osvajanjem Kupa automatski stvorio rashod od 116.00 KM upravo zbog premija igračima.

Svakako najvažnija i navijačima najinteresantnija tema je igrački kadar. Po tom pitanju bi se trebalo već početi raditi u narednim danima.

"Ovo je nastavak razvoja evropskog Veleža. Urađeni su ogromni radovi na stadionu, i ekipa je napravila rezultate vrijedne pažnje. Nastavit ćemo u tom pravcu te izgradnji stadiona Rođeni i radit ćemo na osvježavanju igračkog kadra", rekao je Kevelj u svojoj prvoj izjavi medijima te dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Rezanje troškova neće previše uticati na ambicije, ali to ćemo vidjeti sa šefom stručnom štabom i strukom te pokušati riješiti i to već ove sedmice, kazao je Kevelj.

Treba dodati i da je dosadašnji predsjednik Skupštine Almir Taso podnio neopozivu ostavku na tu funkciju.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zoilomas
Sramota menadzeru jednom toliko isplatiti, tretirate igrace kao robove majku vam ****m
5 0
Jasko.Tz
Pa sta je velez dobio nista vise dobio menadzer nego velez dok se da slobodi sarajevu sta ostane velezu da da premiju igracima i to je to...
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi