Senad Kevelj novi predsjednik Upravnog odbora FK Velež!

Izabrano novo rukovodstvo Veleža

Senad Kevelj novi predsjednik Upravnog odbora FK Velež! · Saznajemo

A. Beganović

Senad Kevelj izabran je za novog predsjednika Upravnog odbora FK Velež. Na ovom mjestu naslijedit će Senada Husnića, jedinog predsjednika koji je s Veležom uspio u nezavisnoj Bosni i Hercegovini osvojiti trofej i to onaj namijenjen pobjedniku Kupa Bosne i Hercegovine. 

Danas je održana dugo očekivana vanredna sjednica Skupštine Fudbalskog kluba Velež na kojoj su delegati izabrali novu rukovodstvo aktuelnog osvajača Kupa Bosne i Hercegovine.

Za prvog čovjeka mostarskog Veleža izabran je Senad Kevelj koji je bio član Upravnog odbora Rođenih kojim je rukovodio Šemsudin Hasić.

Na poziciji predsjednika Upravnog odbora Kevelj je naslijedio Senada Husnića koji će u historiji ostati upisan kao prvi predsjednik s kojim je Velež osvojio trofej i to onaj Kupa u nezavisnoj Bosni i Hercegovini.

Kevelj je aktuelni predsjednik Sportskog saveza Mostara, no najvjerovatnije će na tu funkciju morati podnijeti ostavku, a osim prvog čovjeka kluba izabran je i Upravni odbor.

U njemu će sjediti Admir Rahimić, Elvedin Voloder, Nedim Badžak, Adnan Frenjo, Anel Demić, Nedim Marić, Nermin Haznadarević i Amira Trbonja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pred novim Upravnim odborom Veleža je mnogo posla, a svakako da će jedan od prvih zadataka biti i imenovanje direktora kluba jer od odlaska Džemila Šoše Rođeni su bez direktora.

Dodajmo i da je Haznadarević je svoje mjesto u Upravnom odboru ponudio predstavniku generalnog sponzora, no taj prijedlog je odbijen, no postoji mogućnost da na narednoj redovnoj sjednici koja je planirana za mjesec dana dođe do određenih rokada i da generalni sponzor dobije svog člana UO.

Podsjetimo, Velež se nakon prvog dijela sezone nalazi na 6. mjestu tabele i osigurao je plasman u osminu finala Kupa gdje će snage odmjeriti sa Posušjem, gotovo sigurno na svom stadionu.

U 18 odigranih susreta od čega zbog rekonstrukcije travnjaka na svom terenu nisu odigrali nijedan Rođeni su osvojili 24 boda uz učinak od pet pobjeda, četiri poraza i čak devet remija, a na odmor su otišli sa utakmicom manje s obzirom da je derbi sa Zrinjskom odgođen za proljeće.

Klub su već napustili Samir Radovac i Mehmed Ćosić, a za pretpostaviti je da će biti još odlazaka ali i dolazaka. Također, osim nastavka rada na infrastrukturi može se očekivati da novi Upravni odbor više pažnje posveti i radu omladinskih selekcija.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
Sretno novom predsjedniku da nastavi Hasicevim putem,i da napokon uradimo zdenku i zadnju tribinu,i ove godine zasto ne Evropa.Jako Rođeni.
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi