Nedima Jusufbegovića pred generalku brine jedna stvar, tiče se igračkog kadra

Trener Veleža

Nedima Jusufbegovića pred generalku brine jedna stvar, tiče se igračkog kadra

E. Ganibegović

Velež danas protiv ekipe Tomislava igra generalku pred početak nove sezone, a trenera Veleža, Nedima Jusufbegovića, brine jedna stvar pred nove izazove koje očekuju tim Veleža.

Za klupski kanal Veleža govorio je Nedim Jusufbegović prije današnje utakmice s Tomislavom i većinom stvari je zadovoljan, no jedna ga brine.

"Zadovoljan sam entuzijazmom, radom, radnom etikom, disciplinom, nekim stvarima u igri… Način na koji smo prihvatili nove igrače je dobar i imamo mnogo razloga za zadovoljstvo. Imamo, naravno, još mnogo stvari u igri da popravimo, a pred nama je vrijeme", rekao je Jusufbegović, pa nastavio:

"Napravili smo određeni pomak, a ono što nas može poremetiti je pitanje možemo li stići registrovati sve igrače koji nisu naši državljani."

"Još dva igrača trebaju doći. Da li će doći – ne znam, ali očekujemo. Čak smo možda nešto i završili, ali mnogo smo puta nešto završili pa nije bilo realizirano. Pozicija desne strane bi trebala biti pojačana i očekujemo igrača na krilnoj poziciji", zaključio je trener Veleža.

Podsjetimo, u Velež je zvanično stigao 22-godišnji bjeloruski bek i bivši mladi reprezentativac Bjelorusije.

Do sada su prije njega u Velež stigli Mlinarić, Vukčević, Sturm, Mahmić, Krajnc, Peco, Džafić i Oreć.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mnogi igrači su i napustili Velež, a to su Zeljković, Ćuković, Ovčina, Bogdanović, Pavić, Sijamija, Drina, Wallace, Hadžić, Karamarko, Blagojević, Plicanić, Mucaj i Lauš.

Velež sezonu u Premijer ligi počinje 29. jula kada na stadion Rođeni dolazi povratnik u elitni rang, ekipa Zvijezde 09. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
prvenstvo nije ni počelo a već se pravdaš što nećeš biti među prvih 5-6 ekipa. to je iskustvo bosanskog trenera.
0 2
Zaccheroni
Feja samo jako...duga je sezona. Nadam se ce ovi sto su dosli opravdati ocekivanja. MUSVDG
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi