"Idemo na stadion za koji je neko lijepo jednom rekao gore kada dođete odmah gubite 1:0"

Jusufbegović pred okršaj protiv Željezničara

"Idemo na stadion za koji je neko lijepo jednom rekao gore kada dođete odmah gubite 1:0"

E. Čaušević

Fudbaleri Veleža igraju sutra na Grbavici protiv Željezničara revanš utakmicu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine, a svoja očekivanja pred ovaj okršaj otkrio je i trener mostarskog kluba Nedim Jusufbegović.

Velež u Sarajevo stiže s prednošću od 1:0 koju je ostvario u prvom duelu na stadionu Rođeni, te će mostarski klub sigurno dati maksimum da odbrani tu prednost i plasira se u veliko finale.

Utakmica na Grbavici počinje u 18:30 sati i jasno je da nas očekuje dosta uzbuđenja i bespoštedna borba za plasman dalje.

Pred ovu utakmicu svoja očekivanja otkrio je i trener gostujuće ekipe Nedim Jusufbegović koji je poručio da će njegov tim ući u meč kao da je 0:0 i da se ne smiju samo fokusirati na odbranu.

"Ne treba reći da će biti zahtjevno i teško i da ta prednost ako ne budemo pravi neće značiti ništa. Idemo na stadion za koji je neko lijepo jednom rekao gore kada dođete odmah gubite 1:0. Mi ćemo se postaviti kao da je 0:0 i tako ćemo igrati. Samo nekom odbranom nećemo moći ostvariti dobar rezultat. Morat ćemo da odigramo dosta pametno i sigurno nešto pokušati učiniti prema naprijed", rekao je Jusufbegović i dodao.

"Dobili su novog trenera, stigla je neka nova energija, kolega kojeg jako puno cijenim. Naravno, da sam cijenio rad i smatram da će se on osjetiti i u daljnjem periodu kolege Mulalića, tako da sve ono gdje bi oni trebali da dobiju dodatni impuls pored neke atmosfere da svakako im ova promjena trenera može donijeti bolju formu i igru".

Oglasi

Jusufbegović se osvnuo i na probleme s povredama koje ima pred meč protiv Željezničara.

"Dino Hasanović sigurno ne igra pored ranije povrijeđenih Blagojevića i Bajrića. Halilović je rovit, Pavić, Muminović, Anđušić, Ćuković također. Sve su to veliki upitnici, ne znamo šta će se desiti i od svih njih na šta će to ličiti. Međutim, ono što imamo što je zdravo apsolutno imamo puno povjerenje u ekipi. Imamo mi još nekih unutrašnjih problema pored ovih povrijeđenih, ali ovo što imamo sigurno mogu da odrade svoj posao kvalitetno s puno želje i entuzijazma za prolaz i ako se budemo tako ponašali ostvarit ćemo taj rezultat", dodao je trener Rođenih.

Pred sutrašnju utakmicu svoj komentar dao je i igrač ovog tima Tino Blaž Lauš.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Pa, očekivanja su da prođemo dalje. Nisam prošao pripreme i došao sam odmah prije početka, ali sam se top prilagodio i saigrači su stvarno dobri. Nisam mogao ni očekivati da će biti ovako dobro, tako da sam baš zadovoljan", kaže Lauš.

Glavni sudija sutrašnje utakmice će biti Dragan Petrović iz Banjaluke, dok su njegovi pomoćnici Arnel Novalić (Doboj) i Radislav Kačavenda (Gradiška). Četvrti sudije je Miloš Gigović također iz Gradiške.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zaccheroni
Volim te ko boga života mi moga,forza Velez
3 1
Bobinho1921
Ako nismo dali gola 4 tekme ne znaci da vama necemo dati 3 gola magarce hahahahahahahaha
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi