Izjave trenera dovoljno govore o svemu što se dešavalo pred i na meču u Srebreniku
Snijeg je napravio potpuni haos u Srebreniku na meču Tuzla City - Velež

Jusufbegović i Bošnjaković rekli svoje

Izjave trenera dovoljno govore o svemu što se dešavalo pred i na meču u Srebreniku

M. Šljivak

Velež je u Srebreniku u katastrofalnim uslovima za igru pobijedio FK Tuzla City s 1:0, a jedini gol u ovom duelu 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine postigao je Nermin Haskić u završnici meča.

Velež je odlično ušao u drugi dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Rođeni su savladali FK Tuzla City s 1:0 i sasvim zasluženo su stigli do trijumfa pogotkom Nermina Haskića iz 77. minute.

Teški vremenski uslovi onemogućili su oba tima da pokažu ono najbolje. Šansi je međutim bilo dosta, ali na kraju je postignut samo jedan gol.

Trener gostiju iz Mostara Nedim Jusufbegović nakon utakmice ističe kako je njegov tim bio u popriličnim problemima pred ovaj meč, kako sa fizičke tako i sa psihičke strane.

"Teška i zahtjevna utakmica. Imali smo dosta problema izgubili smo tri igrača defanzivne linije. Ta užasna nesrećna na dolasku nas je poremetila i utjecala je da izgubimo fokus".

"Trebali smo se adaptirati i dobro smo odgovorili. Imali smo kvalitetnijih prilika, trebali smo ranije završiti utakmicu. Nažalost, vremenski uslovi nisu bili dobri, domaćin se potrudio da osigura uslove. Želja za pobjedom moje ekipe je presudila".

Oglasi

Jusufbegović je poručio i kako je raspored utakmica njegovog tima u narednom periodu 'fantazija' i da će pokušati izvući maksimum na svim terenima.

S druge strane Milenko Bošnjaković ima samo jedan cilj - ostaviti Tuzlu u Premijer ligi BiH. Današnji meč je po njemu presudila sreća.

"Velež je ozbiljan i to smo znali. Nismo uspjeli odgovoriti kvalitetnim izmjenama. Nas su poremetile izmjene u prvom dijelu".

"Izgubili smo, žao nam je. Čekaju nas problemi u borbi za opstanak. Žao mi je ovih momaka, zaslužili su bod. Velež je bio sretniji i spretniji za taj jedan udarac u okvir gola".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Došli smo na stanje kakvo jeste. Pokušat ćemo iščupati sezonu ju kojoj su ciljevi bili veliki. Cilj je samo jedan - opstanak u ligi", rekao je Bošnjaković.

Velež je trenutno na petom mjestu tabele s 27 bodova, dok je TUzla City na 10. mjestu s 21 bodom.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mustafa
Husiću Aferim doveo si super levate od igrača i extra levata od trenera! Na šta bolan skrka tolike pare. Šugavi Velež vas tare na svakom koraku! Kako stvari stoje iduće jeseni se na Tušnju igra derbi Federalne lige između Husićeve Sloge Simin Han (lažni City) i Slobode!
6 1
nakopitam
Jeste li uzeli izjavu od sisojinog mladunceta? HAHAHAHAHAHAAHA
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi