Utakmica u Srebreniku neće početi u 13 sati

Pomjeren početak

Utakmica u Srebreniku neće početi u 13 sati

E. Škorić

Uslovi za igru daleko su od idealnih, ali domaćin se svim silama bori da u nekoj mjeri sredi teren za utakkmicu 20. kola Premijer lige između FK Tuzla City i FK Velež.

Duel Tuzlaka i Mostaraca na programu je danas u Srebreniku. Snijeg koji je jučre počeo da pada stvorio je velike probleme i svim silama su se domaćini u Srebreniku trudili da očiste teren i steknu kakve - takve uslove za odigravanje današnje utakmice.

Početak je bio planiran za 13 sati, ali sada je stigla informacija sa stadiona o pomjeranju početka, pa lopta s centra neće krenuti prije 14  sati, što je sada i potvrđeno.

Glavni razlog odigravanja meča je nemogućnost pronalaska novog termina za odigravanje susreta, iako je vjerovatno svima jasno da bi bolje bilo da se otkaže i da se odigra u nekom drugom terminu.

Pitanje je kako će se igrači snaći na teškom, nakvašenom i klizavom terenu, ali morat će se strpiti 90 minuta.

Inače, svi susreti prva 22 kola moraju biti kompletirani prije 18. i 19. marta za kada je zakazano prvo kolo trećeg kruga takmičenja.

Velež praktično ima pokrivene sve termine zbog redovnih 21. i 22. kola, te zaostale utakmice protiv Zrinjskog te dvomeča četvrtfinala Kupa protiv Sloge.

Za danas su zakazana još dva duela 20. kola. Mečevi u Hercegovini između Posušja i Leotara (13 sati) te Sarajeva i Zrinjskog (17:30) trebali bi biti odigrani kako je i planirano, iako zbog obilnih padavina prijeti otkazivanje meča i na Mokrom docu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ranije je Borac sa 1:0 pobijedio Široki Brijeg, Igman je sa 3:1 bio bolji od Željezničara. Sloga i Sloboda su podijelili bodove odigravši 2:2. Ti mečevi odigrani su u mnogo boljim uslovima, pošto je tek sinoć počeo da pada snijeg širom naše zemlje.

S obzirom da će loše vrijeme potrajati barem sedam dana, biće pitanje kako će se i u kojim uslovima odigrati neke utakmice četvrtfinala Kupa u utorak i srijedu.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

enko
Boli neka stvar takmicarsku komisiju.nema uslova po propisu da se igra,tako pise .cuj nema termina .pa gospodo draga iz nsbih zasto ste tu nego da isplanirate ovakve ,moguce ,.stvari.bitno je uci u nsbih i onda uzimate pausale,putujete sa repkom,djelite nagradu sa repkom ako je ima za kakvo takmicenje,donosite odluke koje ni sami nerazumjete.nedi bog da se ko povrijedi ,odmah sudski goniti ovog frljica iz takmicarske i pilava iz sudijskog komiteta direktora takmicenja.da zakon to dozvoljava ,pa nek se neko nauci pameti.
1 0
konjnakvadrat
Dobar pasnjak
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi