Velika tragedija, umor, snijeg i loš teren nisu spriječili Velež da ostvari bitnu pobjedu

Mostarci slavili u Srebreniku

Velika tragedija, umor, snijeg i loš teren nisu spriječili Velež da ostvari bitnu pobjedu

E. Škorić

U današnjoj utakmici 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Velež je po jako teškom terenu i u teškim vremenskim uslovima na stadionu u Srebreniku savladao "domaću" ekipu FK Tuzla City s 1:0.

Zbog rasporeda nije bilo moguće odgoditi utakmicu, pa su igrači jednog i drugog tima bili su prisiljeni igrati po užasnom terenu, ali to nije spriječilo da vidimo dosta dobrih prilika, na kraju i jedan pogodak koji je odlučio pobjednika.

Skoro bez šansi u prvih pola sata, sve što se moglo izdvojiti je jedan udarac Halilović s 25 metara iz slobodnjaka, ali je to Fejzić vrlo lako odbranio. Prva bolja prilika na utakmici tek u 31. minuti. Nakon dobre akcije sa nekih 15 metara šutira Hadžić ali brani Bogdanović.

U 36. minuti Ćorić je lijevom nogom loše šutirao iz dobre pozicije, a onda Halilović ne koristi šansu u 38. minuti, pa je ostalo 0:0 na poluvremenu.

Na početku drugog dijela Vehabović je glavom probao, ali je odbranio Fejzić, a zatim je odbranio i udarac Anđušića. Velika prilika za Tuzla City u 52. minuti. Mujarić dobro centrirao, Hadžić sa 10 metara glavom šutira, savladan je bio Bogdanović, no na njegovu sreću lopta ide tik pored stative.

Novi pokušaj Halilovića u 60. minuti, probao je nakon toga i Mujarić, a u 66. minuti Šikalo ne koristi dobru priliku za Rođene. U 70. minuti prečka spašava Tuzlake nakon centaršuta Vehabovića. Zasluženo je Velež poveo u 77. minuti. Haskić je na asistenciju Blagojevića volejom pogodio za 0:1. Mogao je Anđušić sve da riješi nedugo nakon toga, ali je bio neprecizan. Hadžić je imao šansu na jednoj, Pantelić na drugoj strani, onda stopostotnu Anđušić, ali ostalo je 0:1. 

Velež je bio mnogo bolji i zasluženo slavio, premostivši nekoliko prepreka na putu do trijumfa. Podsjetimo da je jučer u autobus sa igračima i stručnim štabom udario automobil ljubljanskih registarskih oznaka u kojem je bilo nekoliko teško povrijeđenih osoba, a nažalost preminuli su jedan mladić i beba.

Sve te stvari nisu ostavile traga na igračima Veleža, nije ih zaustavio ni užasan teren zbog snježnih padavina, a ni sastav Tuzla Cityja koji je loše otvorio drugi dio sezone i ima samo bod više od timvoa iz opasne zone.

Velež je pak preskočio Sarajevo i sa 27 bodova došao na peto mjesto, s tim da Sarajevo kasnije svoj meč igra protiv Zrinjskog. U narednom kolu Velež će na stadionu Rođeni ugostiti Borac, dok će Tuzla biti domaćin Slogi Meridian iz Doboja.

Tuzla City - Velež 0:1

Tuzla City: Fejzić, Šukilović, Nukić, Hadžić, Kuzmanović, Ćorić, Karjašević, Subašić, Čeliković, Mehidić, Diaby.

Velež: Bogdanović, Zeljković, Hrkač, Šikalo, Haskić, Sijamija, Hasanović, Halilović, Vehabović, Dejanović, Domić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Krenulo ih otkako su poceli pusiti covicu i hdz-u. Da li je to slucajno?
3 7
velez mo
BRAVO ROĐENI,Ante svaka cast vidi se da srcem igra,Bravo Majstore.Lauš strasan igrac kad je centrirao vidilo se da zna,da nam je to trebalo.Haske,buši majstore,Najbolji si.BRAVO
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti