Stiže na prozivku u Mostar: Demir Peco se vraća u Velež

Rođeni večeras startaju s pripremama

Stiže na prozivku u Mostar: Demir Peco se vraća u Velež

Endin Čaušević

Klubovi u Bosni i Hercegovini rade punom parom na početku priprema za novu sezonu, a jasno je da će biti u većini ekipa dosta promjena u igračkom kadru. Za pojačanjima traga i mostarski Velež, a povratnik na stadion Rođeni će gotovo sigurno biti Demir Peco.

Već sada je jasno da će Rođeni napraviti dosta promjena u igračkom kadru u odnosu na prošlu sezonu, a već nekoliko novih napadač stiglo je u mostarski klub.

No, sigurno je da će Velež pokušati što bolje iskoristiti ljetni prelazni rok da pojača ekipu i u idućoj sezoni bori se za gornji dio tabele.

Kako nam je potvrđeno u Velež će se vratiti i Demir Peco koji je drugi dio prošle sezone proveo u dresu dobojske Sloge gdje je igrao na posudbi iz Varaždina.

Peco je s Varaždinom imao ugovor do kraja sezone, a po isteku posudbe u Slogi postao je slobodan fudbaler.

Ovaj 26-godišnjak odlučio je da se vrati u Velež i večeras će se pojaviti na prozivci Rođenih na startu priprema za novu sezonu Premijer lige.

Oglasi

Peco je ponikao u dresu Veleža u kojem je prošao omladinske kategorije. Prvi put Velež je napustio na ljeto 2016. godine kada je otišao u Radnik iz Bijeljine gdje je imao nekoliko dobrih sezona.

U oktobru 2020. godine prelazi u Varaždin, a zanimljivo da je igrao nakon toga u Veležu na posudbi od ljeta 2021. do ljeta 2022. godine.

Peco je u minuloj sezoni u dresu Sloge upisao 12 nastupa. Također, u prvom dijelu sezone HNL-a odigrao je i osam mečeva za Varaždin.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovaj 26-godišnjak je u dosadašnjoj karijeri u dresu Veleža odigrao 48 utakmica, zabio je dva gola i dodao dvije asistencije i sigurno da se očekuje da u novoj sezoni Peco opravda ulogu pojačanja.

Podsjećamo, Nedim Jusufbegović će večeras u 19 sati održati prozivku igrača, a nakon toga će fudbaleri Veleža odraditi i prvi trening.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
Ovo ko da se spremamo za Federalne,15 igraca otislo ,1 dosao,kad je vec tako gurati Pucu,Gostu,Jogunovica nek se uigraju za Federalne,bilo je lijepo dok je trajalo!
0 0
Noname992
Mislim da bi bolja opcija bila mladog Kuku Omara promovisati u prvi tim ako ništa dečko je puno mlađi i puno ekonomičnije riješenje.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi