Nedjelja u čast Emiliana
(Foto: EPA) I posljednja nada je sinoć ugašena pošto je identifikovano tijelo Emiliana Sale...

Nantes se sprema odati počast svom bivšem igraču

Nedjelja u čast Emiliana

Sinoć je policija Dorseta potvrdila da je tijelo izvučeno iz olupine aviona na dnu Engleskog kanala identifikovano i da je riječ o Emilianu Sali.

Tako je tragedija koja je svoj začetak imala 21. januara kada nestao avion u kojem se nalazio 28-godišnji Argentinac, dobila epilog.

I posljednje nade da je Emilioano živ iščezle su, a sada se Nantes sprema odati počast svom nekadašnjem, tragično nastradalom, igraču.

Podsjetimo, Emiliano Sala je ove zime postao najskuplje pojačanje Cardiffa u historiji. Nakon potpisivanja ugovora se vratio u Nantes kako bi se pozdravio sa svojim doskorašnjim saigračima i stručnim štabom, a 21. januara se ponovo zaputio ka Cardiffu. Međutim, avion koji u kojem se nalazio 28-godišnji Argentinac je pao u more.

Sa svih strana svijeta stižu poruke saučešća i podrške Emilianovoj porodici, a Nantes sprema poseban oproštaj.

Predsjednik Nantesa je već najavio da će klub povući dres sa brojem devet u čast Emiliana Sale, a spreman je poseban program za nedjeljnu utakmicu protiv Nimesa.

Nantes je pozvao i obavijestio navijače da će ulaznice za duel sa Nimesom, za sve tribine, koštati devet eura, te da će ispred stadiona svi koji to žele učiniti moći zapaliti svijeće i položiti cvijeće.

Crni dresovi

Kanarinci su spremili i posebne crne dresove za predstojeću utakmicu, dok će omladinci Nantesa tokom vikenda na svojim dresovima nositi flor.

Prije početka meča će aplauzom na stadionu biti odata počast Sali, dok će se njegova slika naći na semaforu stadiona u Nantesu.

Također, na poluvremenu će na centru terena biti postavljena slika Emiliana Sale.

I FK Sarajevo se oprostio od Emiliana Sale

Fudbalski klub Sarajevo se oprostio od argentinskog fudbalera Emiliana Sale.

Sinoć je potvrđeno da je Salino tijelo pronađeno u avionu na dnu mora što znači da više ne postoji nikakva nada da je on živ.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Danas se od Argentinca i nekadašnjeg napadača Nantesa oprašta fudbalski svijet, a među onima koji su izrazili saučešće njegovoj porodici je i FK Sarajevo.

Aktuelni lider na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine se oglasio na društvenim mrežama i poručio: "Fudbalski klub Sarajevo izražava najiskrenije žaljenje, te saučešće porodici fudbalera Cardiff Cityja, Emiliana Sale".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti