Edin Džeko se oprostio od Sale: Počivaj u miru!
Mnogobrojne sportske ličnosti širom svijeta opraštaju se od argentinskog fudbalera koji je tragično stradao u avionskoj nesreći (Foto: EPA)

Kapiten reprezentacije BiH

Edin Džeko se oprostio od Sale: Počivaj u miru!

M. Šljivak

Poznate ličnosti iz svijeta fudbala opraštaju se od tragično stradalog argentinskog napadača Emiliana Sale.

Argentinski fudbaler stradao je u padu aviona kojim je putovao iz Nantesa u Cardiff 21. januara, a njegovo tijelo je pronađeno i izvučeno jučer iz Engleskog kanala.

Mnoge poznate ličnosti, posebno iz svijeta fudbala, opraštaju se od Emiliana Sale. Među njima je i kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko.

On se oglasio na društvenim mrežama uz fotografiju Sale i riječima: Počivaj u miru...

Sala je trebao biti najskuplje pojačanje u historiji Cardiffa. Sa Nantesom je dogovren transfer od 17 miliona eura.

Nantes traži od Cardiffa da im plate 17 miliona eura za Emiliana Salu

Sala je prije dvije sedmice napustio Nantes u kojem je bio jedan od najboljih igrača i odlučio je karijeru nastaviti u Cardiffu.

Ipak, nakon potpisa za velški klub vratio se u Francusku kako bi se oprostio od saigrača, no na povratku za Cardiff avion je nestao.

Dok mnogi čekaju da avion izvuku na površinu i da se konačno sazna zašto se srušio u Nantesu su iznenadili javnost. Naime, francuski klub je poslao zvanični dopis Cardiffu gdje traže da ovaj tim plati 17 miliona eura za Salu kako je i dogovoreno.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Argentinski napadač je potpisao ugovor s Cardiffom zbog čega ovaj tim mora da isplati iznos Nantesu bez obzira što Sala nažalost nikad neće zaigrati u dresu ovog tima.

Cardiff je stopirao isplatu dok se ne pregleda sva dokumentacija i utvrdi da li su dužni da plate Nantesu 17 miliona eura.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi