Nedo Turković obišao svijet: Ima novi klub, bit će to 10. različita zemlja u kojoj je zaigrao

Nekadašnji napadač Željezničara

Nedo Turković obišao svijet: Ima novi klub, bit će to 10. različita zemlja u kojoj je zaigrao

E. Škorić

Turković je u karijeri promijenio čak 10 zemalja. U BiH je igrao za Željezničar, Travnik i Olimpik, ali je pored toga imao dosta inostranih izleta.

Prvo je otišao u Crnu Goru, zatim Kazahstan, pa Azerbejdžan, Sloveniju, bio još u Indiji, na Malti, Indoneziji, u Rumuniji, a sada se skrasio u Saudijskoj Arabiji.

Potpiao je za Al-Taqadum u 2. ligi Saudijske Arabije. ugovor je potpisan do kraja sezone u junu, a ako ovaj tim izbori promociju u Prvu ligu, Turkovićev ugovor automatski će se produžiti za još godinu dana.

"Drago mi je da sam došao u ekipu gdje već poznajem trenere sa kojima sam radio u Rumuniji. Ovo je deseta država u kojoj ću nastupati, sretan sam i nadam se uspješnim rezultatima i lijepoj priči", kazao je Turković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tridesetjednogodišnji Sarajlija najbolji je primjer da nikada ne treba odustati. Imao je tešku povredu u Željezničaru, ali nije odustajao od nogometa.

Top Komentari

19211921
Nedo hocu tvoj zivot :D sretno!
5 0
Mig_Mig
Menadzer mu je druga mati.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti