Nedo Turković pronašao novi angažman

Neće mijenjati zemlju

Nedo Turković pronašao novi angažman

S. Mlaćo

Bh. napadač Nedo Turković nije dugo čekao na novi angažman. Naime, Turković se nedavno razišao sa klubom Turnu Magurele iz Rumunije, no neće mijenjati zemlju.

Naime, danas je potpisao za drugoligaša u istoj zemlji pod nazivom FC Arges Pitesti.

Tokom prethodne polusezone Turković je odigrao 12 ligaških utakmica za Turnu Magurele, a Rumunija mu je bila ukupno deveta zemlja u dosadašnjoj karijeri. Ranije se okušao u Crnoj Gori, Kazahstanu, Azerbejdžanu, Indiji, Indoneziji...

Njegov sadašnji tim se nalazi na četvrtom mjestu sa samo osam bodova zaostatka za vodećim timovom i ima realne šanse da se dokopa elitnog ranga rumunskog nogometa.

Prva dva tima idu direktno u elitni rang, dok trećeplasirani igra play off.

Ovaj 30-godišnji napadač u našoj zemlji nastupao je za Željezničar, Travnik, Olimpik...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti