Nedved: Ne znam šta moja Češka još uvijek čeka

Smatra da ne treba da igraju s Rusima

Nedved: Ne znam šta moja Češka još uvijek čeka

Edmir Škorić

Nogometne reprezentacije Poljske i Švedske odbile su da igraju protiv Rusije u baražu za Svjetsko prvenstvo.

Poljaci u martu trebaju da gostuju u Moskvi u meču polufinala baraža za Svjetsko prvenstvo, ali su već istakli da ne žele igrati protiv Rusa bez obzira na sankcije FIFA-e, dok je isti stav zauzela i Švedska, jedna od potencijalnih protivnika Rusije u finalu doigravanja.

Potencijalni rival Rusima je i Češka, koja će upravo protiv Švedske igrati u polufinalu, ali ova zemlja se još nije izjasnila i nije poput ostalih reprezentacija izrazila nezadovoljstvo zbog dešavanja u Ukrajini, te je i dalje očito spremna da igra ako bude potrebe s Rusijom.

Potpredsjednik Juventusa i jedna od najvećih legendi češkog nogometa Pavel Nedved komentarisao je sve jučer.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"S pravom su se izrazile Poljska i Švedska. Ne znam šta Češka čeka. Očekujem da će moja zemlja poduzeti iste korake. Nemam pojma zašto se još nisu izjasnili. Ne znam šta uopće sada misle o tome", rekao je Nedved.

Nedvedov Juventus sinoć je slavio s 3:2 u gostima kod Empolija uz nova dva gola sjajnog Dušana Vlahovića i tako se vodećem Milanu primakao na sedam bodova, te zadržao kakve - takve šanse da može do Scudetta na kraju poslije katastrofalnog početka sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi