Nedved je "stavio tačku na i" po pitanju budućnosti Cristiana Ronalda

Potpredsjednik Juventusa

Nedved je "stavio tačku na i" po pitanju budućnosti Cristiana Ronalda

A. Čaušević

O Cristianu Ronaldu i njegovoj budućnosti je napisano dosta toga proteklih sedmica. 

Ronaldo ulazi u posljednju godinu ugovora s Juventusom, a nakon uslovno rečeno razočaravajuće sezone počelo se špekulisati o njegovom odlasku.

Stara dama i najpopularniji igrač današnjice su imali još jedno loše izdanje u Ligi prvaka, ispali su u osmini finala od Porta te se od tada piše o mogućem odlasku.

Portugalac je imao poprilično dobar nastup na Evropskom prvenstvu nakon što je sa pet golova i asistencijom završio kao prvi strijelac kontinentalnog turnira.

Iskusni 36-godišnjak trenutno uživa na odmoru sa svojom porodicoma, a sluteći prema izjavama Pavela Nedveda nema sumnje gdje će igrati sljedeće sezone.

"Cristano će ostati, trenutno je na odmoru. Nismo dobili nikakav zahtjev od njegovog menadžera i želju da želi ići. Čekat ćemo ga, njegov povratak je planiran za 25. julia i bit će sa nama", rekao je potpredsjednik Juventusa.

Gazzetta dello Sport je prije nekoliko dana objavila vijest da je došlo do preokreta na relaciji Juventus - Ronaldo. Navodno, Bianconeri želi da Ronaldo ostane jer ga Max Allegri vidi u svojim planovima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Allegri ne želi da Juventus proda Ronalda jer vjeruje da može graditi ekipu oko njega. Gazzetta navodi da je Stara dama čak spremila novi ugovor za Portugalca i to do ljeta 2023. godine.

Ronaldo je u dresu Juventusa odigrao 133 utakmica, te ima impresivnu statistiku od 101 gola. S Bianconerima je osvojio dva Scudetta, dva superkupa Italije te dva Kupa te zemlje.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DadiG
Vidi Čauševića i apostrofa u naslovu. Treba mu zabraniti razglednice da piše, kamoli za portale
1 1
yugopo
I vi pola godine pišete da ga nevidi Alegri u planovima a sad ga vidi?Kao fatamorgana!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi