Mutu gledao video priloge sa Grbavice: Znam da su navijači velika snaga Željezničara

Djelovao je veoma raspoloženo iskusni Rumun

Mutu gledao video priloge sa Grbavice: Znam da su navijači velika snaga Željezničara

Samir Mlaćo

Nakon press konferencije Željezničara, pred medijima su se pojavili i predstavnici Neftcija iz Azerbejdžana.

Legendarni Adrian Mutu je nedavno sjeo na klupu ovog tima, a veoma raspoloženo je odgovorio na pitanje novinara.

"Veoma važna utakmica za nas. Drago mi je što sam ovdje, a očekuje nas teška utakmica. Željo je jako dobra ekipa sa nekoliko sjajnih univerzalaca, vidio sam to protiv Dinama", rekao je Mutu koji je u više navrata izgovarao "Željeznikar".

Prvo pitanje se odnosilo na Mutua i to koliko mu je problem što će ovo biti njegova prva zvanična utakmica?

"Veliki izazov, sa timom sam deset dana. Vidio sam već kvalitet. Imali smo priliku igrati protiv Spartaka i Fenera, te sam vidio kako se ekipa kreće i kako stojimo na terenu. Svakako da nas očekuje mnogo posla, očekujem i nova pojačanja u narednim danima te ćemo biti kompaktniji", jasan je bio Rumun.

Da li će navedeni igrači koji trebaju doći biti u kombinaciji za revanš?

"Danas je bio završni spisak, a ako želite sastav koji će igrati u Bakuu, mogu vam to javno reći, a možda će onda  znati i trener Željezničara", rekao je Mutu koji je bio nasmijan i veoma raspoložen.

Oglasi

Da li znate da će atmosfera biti vatrena, da li ste ekipu spremili za to?

"Vidio sam video i slike sa utakmice sa Dinamom na Grbavici, oni imaju igrače koji su navikli igrati u takvoj atmosferi i sigurno će to biti snaga Željezničara. Vjerujem da moji igrači neće imati problema da se naviknu na takvu atmosferu".

Da li znate nešto o bh. nogometu, klubu, igračima...

"Naravno. Sve ekipe se spremaju na sličnim kampovima i igrali smo utakmice sa ekipama iz BiH. Vjerujem da je rumunski nogomet sličan bosanskom nogometu", dodao je Mutu.

O Mutu je manje više sve poznato, no izdavajamo neke zanimljivosti.

Oglasi

Sa samo 24 godine je potpisao za Chelsea. Dobio je ogroman ugovor, ali je ubrzo sve pošlo po zlu. Pao je na doping testu i odmah je priznao da je koristio kokain.

“Odmah sam priznao da sam konzumirao kokain. Nije imalo smisla poricati. Do tada u životu ništa nisam vidio slično, možda samo u filmovima. Počeli su 'pucati' na mene sa svih pozicija. Ok, pogriješio sam, shvatio sam šta sam napravio", kazao je Mutu.

U tom periodu je bio s porno zvijezdom Laurom Anderson. Ona je tvrdila kako joj je Mutu pio krv.

"Pio mi je krv poput vampira. Tvrdio je da to radi kako bi poboljšao performanse u krevetu", tvrdila je Laura koja je svjedočila i uzimanju kokaina.

On je kao odštetu Chelseaju za kršenje pravila ugovora prije nekoliko godina morao isplatiti 17 miliona eura odštete.

Oglasi

Tokom fudbalske karijere Mutu je bio istinski ženskaroš te je vrlo često mijenjao djevojke. Interesantno da ima četvero djece sa tri različite žene, a tvrdi da su ga neke od njih proklele.

"Uvjeren sam kako su me proklele. Međutim, ne mogu mi ništa. Išao sam kod vještice i rekla mi je da nosim gaće naopako", rekao je svojevremeno Mutu.

Ipak, stari život je Mutu odavno ostavio iza sebe. Pokušava se izgraditi kao trener. Radio je na nekoliko poslova u Rumuniji, a nedavno je preuzeo Neftchi i gledat ćemo ga pored terena na Grbavici.

"Kao igrač sam prošao teške trenutke, ali sam se vratio jači. Moje ambicije kao trenera ne mogu nikako biti niže od onih koje sam imao kao fudbaler", istakao je Mutu.

Rumunska legenda je karijeru započela u Aargesu, nastavio je zatim u Dinamu iz Bukurešta, Interu, Veroni, Parmi, Chelseaju, Juventusu, a najviše se zadržao u Fiorentini.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Finiš karijere donio mu je nekoliko angažmana. Igrao je za Cesenu i Ajaxxio, te Petrolul, Pune i Targu Mures gdje je 2016. godine okončao karijeru.

U trenerskoj karijeri je prije Neftchija vodio Rapid iz Bukurešta, Craiovu, mladu reprezentaciju Rumunije i Voluntari. Radio je i kao generalni menadžer Dinama i A tima svoje zemlje.

Top Komentari

Mowzilla
Ima li sta na vrat/na nos hehe
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti