Mutu pred Grbavicu: Vidjet ćete novi Neftči

Ima velika očekivanja od ekipe

Mutu pred Grbavicu: Vidjet ćete novi Neftči

Edmir Škorić

Bivši rumunski reprezentativac Adrian Mutu sprema se za zvanični debi na klupi Neftčija, a do toga su ostala još samo dva dana.

Mutu je nedavno sjeo na klupu azerbejdžanskog tima, a debi će imati na Grbavici protiv Željezničara u prvom od dva meča drugog pretkola Konferencijske lige.

Nekadašnji napadač brojnih evropskih timova danas je bio na press konferenciji Neftčija, te je bio dosta optimističan jer vjeruje da će njegov tim biti sve bolji.

"Biti glavni trener Neftčija za mene je velika odgovornost. Moramo pokazati svoju igru bez obzira na protivnika. Potrebno je stvoriti uravnoteženu ekipu i osigurati takmičenje među igračima. Ovaj proces je dugotrajan. Ekipa trenutno nije izbalansirana", rekao je Mutu.

Također je dodao da će Neftči dovoditi nove igrače, iako ih je već pet potpisalo ovog ljeta.

Oglasi

“Na sastanku s igračima u posljednjih 10 dana uvjerio sam se da i oni žele raditi sa mnom. Nogometaši su spremni za treninge i da dižu formu. Uskoro ćete vidjeti novi Neftči. Navijači imaju velika očekivanja od nas. Nadamo se da ćemo ispuniti njihove zahtjeve", dodao je Rumun.

Nekadašnji nogometaš kojem je kokain uništio karijeru prethodno je radio kao trener Rapida iz Bukurešta, a ranije je imao kratke epizode u Craiovi, Voluntariju, Al Wahdi i u selekcijama Rumunije.

Podsjetimo, kao igrač Mutu je imao veliku karijeru koju je upropastio zbog kokaina. Igrao je za Inter, Parmu, Chelsea, Juventus, Fiorentinu... Za reprezentaciju Rumunije nastupio je u 77 utakmica i zabio je 35 golova.

Sada je stigao u Neftchi i ovog ljeta krenuo u obnovu timu. Inače, Neftchi godinama dovodi igrače bez ugovora, ali ovog ljeta Mutu je dobio oko 600.000 eura za transfere, što je nezapamćeno za ovaj tim.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Prema Transfermarktu, klub iz glavnog grada Azerbajdžana je u posljednjih 10 godina na transfere potrošio ukupno oko 550.000 eura.

Inače, većinu tog budžeta Neftči je već potrošio tako što je kupio brazilskog defanzivca Yurija Matiasa za 400.000 eura prije nekoliko dana. Matias je doveden iz Cluja, a Mutu ga itekako dobro poznaje.

Top Komentari

Drakula
IDEMO NEFTCI POKAZITE OVIM AMATERIMA DA SU IGRALI PROTIV STUPCANICE IZ BJELORUSIJE
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti