Negredo i Toure srušili Hullov bedem na Etihadu

Uz dosta muke

Negredo i Toure srušili Hullov bedem na Etihadu

Midhat Šljivak

Fudbaleri Manchester Cityja savladali su u trećem kolu engleske Premier lige na Etihadu ekipu Hulla rezultatom 2:0.

Prvu veliku priliku na utakmicu imali su fudbaleri Hulla.  Sone Aluko je u osmoj minuti izašao sam pred Joea Harta, ali je šutirao loše, pa je njegov udarac završio pored gola. Samo minut kasnije dobra prilika za Džeku. Nakon kornera Navasa, Džeko je na prvoj stativi šutirao glavom, a golman gostiju McGregor odlično brani.

Golman Hulla se istakao i u 13. minuti. Silva je ubacio, Joleon Lescott je uputio udarac glavom, ali je McGregor ponovo spasio svoj tim. Uzvratio je Hull preko Korena, no lopta je otišla pored gola.

Nakon toga je usljedila vrlo dosadna utakmica. City je napadao, ali bezuspješno, te je Hull na poluvrijeme otišao mirne mreže i rezultatom 0:0.

Alvaro Negredo je ušao umjesto Džeke na poluvremenu, a već u 48. minuti je propustio veliku priliku. Silva je ponovo sjajno ubacio, a Negredo je glavom sa pet metara šutirao pored gola. Graham je uzvratio na drugoj strani, no njegov udarac sa vrha kaznenog prostora završava preko gola.

Mučili su se Građani sve do 65. minute kada su konačno probili bedem Hulla. Zabaleta je centrirao, a Alvaro Negredo sjajno glavom pogađa za prednost Cityja od 1:0.

Tvrda igra nastavila se i u nastavku susreta. Hull je igrao dosta dobro, ali je City u 90. minuti završio pitanje pobjednika. Sjajno je slobodan udarac izveo Yaya Toure za konačan rezultat susreta od 2:0.

Premiership, 3. kolo:

Manchester City - Hull 2:0 (Negredo 65', Toure 90')

Potražite više informacija na temu Premier league:


10 by vi369


20 by vi369

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.