Negredo: Neće biti lako protiv Gruzije

Špancima potreban bod

Negredo: Neće biti lako protiv Gruzije

Edmir Škorić

Španiji je ostalo u utorak da ovjeri plasman na Svjetsko prvenstvo bodom u duelu s Gruzijom.

Španija ima tri boda više od Francuske nakon sedam kola u grupi I i "furiji" je neophodan bod u gostima kod Gruzije da bi ovjerila direktan plasman na SP u Brazil.

Izabranici Vicente del Bosquea ugostit će Gruiju na Carlos Belmonte stadionu u Albacenteu. Od prve minute trebao bi zaigrati i Alvaro Negredo, napadač Manchester Cityja koji je postigao gol za 1:0 vodstvo protiv Bjelorusije u petak.

"Teško je u reprezentaciji. Mnogo je sjajnih igrača i to je razlog zašto dajemo sve od sebe kada izađemo na teren. Ima slučajeva kada sve ide dobro, ali i kada se stvari ne događaju kako ih očekujemo", rekao je Negredo dodavši:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Istina je da sam sretan zbog zadnjih utakmica. Bit će teško u utorak. Gruzija će se braniti, neće biti baš lako probiti njihovu odbranu".

Za kraj je Negredo prokomentarisao da li bi Diego Costa, sjajni napadač Atletico Madrida, trebao dobiti poziv u nacionalni tim. "Diego je veliki igrač, ali Del Bosque mora odlučiti hoće li ga zvati ili ne". 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.