Neizvjesna utrka se nastavlja: Ko će ponijeti titulu najboljeg strijelca Premijer lige?

Šestorica fudbalera "u tri gola"

Neizvjesna utrka se nastavlja: Ko će ponijeti titulu najboljeg strijelca Premijer lige?

Do kraja premijerligaške sezone su ostala još tri kola, kako u Ligi za prvaka, tako i u Ligi za opstanak. Očekuje nas zanimljiva borba Željezničara i Zrinjskog za trofej prvaka BiH, ali i zanimljiva borba za prestižnu titulu najboljeg strijelca Premijer lige.

Kako smo već rekli, do kraja sezone su ostale još tri utakmice, pa se mnogo toga može promijeniti kada je titula najboljeg strijelca u pitanju.

Na samom vrhu liste najboljih strijelaca su i dalje napadač Sarajeva Mersudin Ahmetović i fudbaler Zrinjskog Miloš Filipović sa po 13 postignutih golova.

Poznato je da je Sarajevo jesenas igralo super efikasan fudbal, a Ahmetović je redom rešetao mreže rivala. Ipak, povrede i pad forme u nastavku sezone su učinili svoje, pa je Ahmetović dopustio sjajnom Filipoviću da ga sustigne na vrhu liste najboljih strijelaca.

Odmah iza ovog dvojca slijedi sjajni krilni napadač Željezničara Goran Zakarić, koji je odličnim igrama u plavom dresu ove sezone zaslužio i poziv Roberta Prosinečkog u reprezentaciju BiH. Zakarić je do sada postigao 12 golova, te se itekako može nadati da može doći do bh. "Zlatne kopačke".

Trojica fudbalera koja se, također, do kraja sezone mogu nadati vrhu liste strijelaca su Nemanja Bilbija (HŠK Zrinjski), Luka Menalo (NK Široki Brijeg) i Krste Velkoski (FK Sarajevo). Njih trojica su, naime, postigli po 11 golova.

Mladi Luka Menalo je bio primoran napraviti dužu pauzu zbog povrede, ali se sada oporavio i mogao bi konkurisati već za meč sa Zrinjskim kada će imati priliku popraviti svoj golgeterski saldo.

Kada je u pitanju Krste Velkoski, Makedonac se u prošlom kolu ozbiljno uključio u utrku za titulu najbolje strijelca pošto je sa dva gola odveo Sarajevo do trijumfa nad Radnikom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U konkurenciji za titulu najboljeg strijelca je svakako i fudbaler Borca Petar Kunić koji je do sada mreže protivnika tresao 10 puta.

Treba dodati da će Velkoski i Ahmetović šansu za nove golove imati već danas od 14:00 sati kada počinje meč Sarajeva i Krupe. Goran Zakarić će svoj golgeterski saldo moći popraviti na gostovanju Željezničara kod Radnika (16:30), a Filipović, Bilbija i Menalo će šansu za nove golove imati u hercegovačkom derbiju koji se igra danas od 17:00 sati. Kada je u pitanju Kunić on će do novog gola pokušati doći danas, također od 17:00 sati, na gostovanju Borca kod Viteza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi