Velkoski: Igramo bolje otkako su tereni kvalitetniji

Kapiten Sarajeva zadovoljan

Velkoski: Igramo bolje otkako su tereni kvalitetniji

Kapiten Sarajeva Krste Velkoski je u susretu sa Radnikom iz Bijeljine upisao dva gola i jednu asistenciju.

Nakon pobjede rezultatom 3:1, Velkoski je za zvaničnu stranicu kluba sa Koševa izjavio da je zadovoljan usponom forme u proteklim sedmicama, te dodao da njegova ekipa igra bolje po kvalitetnim terenima.

"Drago mi je što smo došli do jako bitne pobjede u borbi za Evropu. Odigrali smo odlično prvo poluvrijeme, stvarali šanse i imali smo određeni pad početkom drugog dijela gdje nismo dobro igrali. Na kraju, naravno, možemo biti zadovoljni novom pobjedom. Smatram da je naša forma u usponu u proteklim sedmicama i želimo nastaviti u tom smjeru. Igramo bolje kako su došli i kvalitetniji tereni. Sretan sam zbog svog dobrog nastupa, međutim, najvažnija je naša pobjeda", rekao je Velkoski, te najavio duel sa Krupom u narednom kolu:

"Krupa igra utakmice finala Kupa i sigurno je da će im misli biti fokusirane na taj dvoboj, ali nas to ne smije zavarati niti u jednom trenutku. Imamo svoj cilj. Znamo šta nam je činiti na predstojećoj utakmici i naravno, želimo osvojiti nova tri boda, koja su nam potrebna u ovom trenutku".

Velkoski se potom osvrnuo i na mlade fudbalere.

"Drago mi je zbog mladih fudbalera što sve više dobivaju šansu. Sigurno da im povjerenje puno znači, a imaju svi podršku nas starijih igrača. Šabanović je jučer asistirao odlično, stvara sebi mjesto u prvoj postavi, Mujakić igra jako dobro, tu je i Mustafić koji se nameće. Na njima je da rade i da zasluže svoju šansu kod trenera Musemića. Oni imaju veliki potencijal."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica sa Radnikom bila je jedna od najslabije posjećenih ligaških u bliskoj historiji Sarajeva, a Velkoski ističe da nije lijepo igrati pred svega nekoliko stotina navijača.

"Nama su navijači potrebni. Velika je razlika kada vas sa tribina bodri 5.000 ili 6.000 navijača ili svega nekoliko stotina. Klub je najvažniji, svaki pojedinac je prolazan, svi smo tu okupljeni oko FK Sarajevo i mogu poručiti ispred ekipe da se nadamo se da će svi problemi rješiti brzo i da ćemo opet imati podršku navijača na tribinama".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi