Petrović: Željo mora kad-tad izaći iz krize, ali valjda neće sutra

Trener Slobode najavio revanš polufinala Kupa

Petrović: Željo mora kad-tad izaći iz krize, ali valjda neće sutra

Sloboda i Željezničar će sutra s početkom u 18 sati odigrati revanš meč polufinala Kupa Bosne i Hercegovine, nakon što je prvi duel na Grbavici okončan rezultatom 0:0.

Pred sutrašnju utakmicu na Tušnju, medijima su se obratili trener Slobode Slavko Petrović i mladi fudbaler Edis Smajić.

"Željezničar je u istom paklu kao i mi, deseti dan četvrta utakmica. Imamo protivnika protiv kojeg smo u prvoj utakmici izvukli rezultat koji daje nadu i nama i njima, ali Željo ostaje mali favorit. Nadam se da ćemo uz podršku gledalaca doći do dobrog rezultata koji nas vodi u finale Kupa", rekao je Petrović, te nastavio:

"Ova sedmica za nas može biti zaista zlatna, jer u subotu nam slijedi ključna utakmica u prvenstvu. S ove dvije utakmice možemo zaključiti sezonu koja nije počela dobro, ali se može završiti pozitivno. Danas ćemo vidjeti kakva je situacija sa Bekićem i Rustemovićem, koji imaju želju da nastupe ali još ne znamo hoćemo li moći računati na njih. Ostali igrači su spremni. Naravno, svi su umorni ali tako je i fudbalerima Željezničara".

"Željo je u krizi, ali to je normalno u fudbalu. Pitanje je samo hoće li ta utakmica trajati dvije-tri utakmice ili deset. Željezničar ima ne samo dobrih prvih 11, već sigurno 16 igrača. Pitanje je samo kada će izaći iz krize, a nadam se da to neće biti baš protiv nas. Znam da će oni dati sve da dođu do finala jer im to možda obezbjeđuje jedan trofej za kojim oni žude", zaključio je Slobodin trener.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Nakon Petrovića, riječ je dobio i Smajić.

"Dolazi utakmica koja je za nas možda i najbitnija do sada. Ostvarili smo dobar rezultat u Sarajevu i ovdje nam jedan gol može donijeti veliku sreću. Jučer smo dobili slobodan dan, malo smo se odmorili i sada trebamo izdržati ovu sedmicu koja je paklena za nas. Dat ćemo sve od sebe da uđemo u finale Kupa. Pozivam sve navijače na Tušanj da nas podrže, jer samo uz njihovu podršku možemo dalje", poručio je fudbaler Slobode.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi