Nejasna budućnost Zabalete u Manchester Cityju
FOTO: EPA

Ističe mu ugovor

Nejasna budućnost Zabalete u Manchester Cityju

Pablo Zabaleta mogao bi nakon devet godina provedenih u Manchester Cityju napustiti Etihad. 

Manchester City će na kraju sezone vjerovatno ostati bez nekih fudbalera koji će dobiti odriješene ruke da potraže nove klubove, a kako stvari stoje, jedan od njih bi mogao biti i Pablo Zabaleta kojem za tri mjeseca ističe ugovor. 

Argentinac ne skriva da bi volio ostati, međutim...

"Znam da moj ugovor ističe na kraju sezone. Imam 32 godine i želim imam iskren odnos sa klubom. Ako odluče da sam i dalje potreban, onda ću ostati, a isto tako sam spreman otići ukoliko ne dođe do produženja saradnje. O tome ne želim da razmišljam, jer sam maksimalno fokusiran na nastavak sezone", izjavio je Zabaleta, čiju izjavu prenose britanski mediji. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zabaleta je u Manchester City stigao 2008. godine i dosad je odigrao ukupno 326 utakmica. U dosadašnjoj karijeri još je igrao za Espanyol i San Lorenzo.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi