Nekad dovodili velike zvijezde, danas podnijeli zahtjev za bankrot i istupili iz lige

Tianjin Tianhai došao do kraja

Nekad dovodili velike zvijezde, danas podnijeli zahtjev za bankrot i istupili iz lige

E. Škorić

U jeku ozbiljnih financijskih problema, Tianjin Tianhai napušta kinesku Super ligu.

Najmanje desetak klubova iz tri najbolje kineske razine profesionalnog nogometa prolazi težak period u posljednjih šest mjeseci izazvan velikom krizom, ali prvi je kraj proglasio Tianjin, koji je odlučio bankrotirati i napustiti Super ligu.

Tim sa sjeveroistoka Kine, koji je navodno opterećeni velikim dugovanjima, u pondejeljak je podnio zahtjev za istupanje iz Super lige za predstojeću sezonu, javili su vodeći mediji u toj zemlji.

"Drama Tianjina se završava", navodi Beijing News i naglašava da je ovaj tim svojevremeno dovodio zvijezde poput Alexandrea Pata, Axela Witsela ili Anthonyja Modestea, a da je ekipu vodio Fabio Cannavaro. Te 2017. godine tim je završio na trećem mjestu i izborio Azijsku Ligu prvaka, ali sve kasnije bio je pravi sumrak.

Nova sezona u Kini je trebalo da počne 22. februara, no zbog pandemije koronavirusa se to nije desilo. Očekuje se da bi liga mogla krenuti krajem juna. Shenzhen je za sada postavljen kao tim koji će "upasti" u viši rang umjesto Tianjina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije