Nekad su igračima brojali titule, a danas golove na treninzima
Mbappe ima strašnu statistiku u dresu PSG-a, mada mu Parižani broje i golove na treninzima

Mbappe stigao do 100. gola na treninzima PSG-a

Nekad su igračima brojali titule, a danas golove na treninzima

Edmir Škorić

Kylian Mbappe je trenutno najbolji mladi igrač na svijetu i neko ko bi u budućnosti mogao da bude ono što su prethodnih godina Cristiano Ronaldo i Lionel Messi.

Mbappe je fantastičan u dresu PSG-a, koji ga je prvo doveo na posudbu iz Monaca, a onda i otkupio njegov ugovor. Parižani su dobili strašnog igrača, za kojeg se već sada otimaju Real Madrid i Barcelona.

Francuski reprezentativac je ove sezone odigrao 28 mečeva i postigao 23 gola uz 14 asistencija, što samo po sebi dovoljno govori o kakvom majstoru je riječ.

U Parizu prate svaki Mbappeov korak, pa čak broje i njegove golove na treninzima. Tako su nedavno proslavili njegov jubilarni 100. pogodak u PSG-ovim treninzima.

Tom prilikom mu je uručen i poseban dres, a samom Mbappeu je to bilo simpatično i pomalo smiješno. Navodno je cilj da dođe do 1000 trening-golova...

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi