Nekada igrao Hajduk, a sada putuje u Austriju na utakmice i puni aparate za kafu, hranu i piće

Čudni su fudbalski putevi

Nekada igrao Hajduk, a sada putuje u Austriju na utakmice i puni aparate za kafu, hranu i piće

E. Čaušević

Fudbal je bez premca najpopularniji sport na svijetu i nije čudno što uvijek govorimo kako je fudbal najvažnija sporedna stvar na svijetu.

Međutim, i fudbalski putevi nekada znaju biti itekako čudni i nepredvidivi. Najbolji dokaz za to je hrvatski fudbaler Mario Sačer koji je svojevremeno bio velika nada Hajduka, te je čak igrao za omladinske selekcije Hrvatske, ali život ga je odveo na neku drugu stranu.

Sačer je početkom ove godine napustio hrvatskog niželigaša Tehničar 1974 i odlučio je karijeru nastaviti u petom rangu austrijskog fudbala. Ovaj 29-godišnjak potpisao je za Trofaiach gdje igra za "svoju dušu", a pored toga ima stalni posao.

On je ponikao u dresu Varteksa, ali je sa svega 18 godina otišao u Hajduk. U splitskom velikanu imao je dobrih epizoda, a čak je bio i pred potpisom za Villarreal, no taj transfer je propao u posljednjem trenutku.

Do prošle godine igrao je u slovenskom Koperu, no onda je "prelomio" i napravio odluku života. Odlučio je raskinuti saradnju s Koperom i vratiti se u Hrvatsku i naći stalno zaposlenje.

"Tada sam odlučio da idem igrati treću ligu i da ću se zaposliti. Punim aparate, vozim se s kombijem, nisam zatvoren u firmi osam sati i ne radim na normu nego punim aparate s kafom, hranom i pićem. Ne mogu biti na jednom mjestu dugo vremena i sve mi to odgovara. Imao sam puno sreće i na tome sam danas zahvala direktorima koji imaju puno razumijevanja te me bez problema puštaju u Austriju na utakmice", rekao je Sačer za 24sata.hr i dodao.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"I dalje treniram u Austriji i kući, imam četiri treninga i utakmicu. U sedmici imam jedan ili dva dana slobodna. Imam dogovorenu narednu sezonu u Austriji jer je ova poništena. Tamo su uslovi zaista dobri i bolji nego kod nas u drugoj ligi. Tamo sam u pansionu kada igramo, odigram, odspavam i vraćam se u Hrvatsku".

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi