Nekada je bio velika nada Milana, a prije nekoliko dana klub je saopštio da je nestao!

Mastour pronađen u Italiji

Nekada je bio velika nada Milana, a prije nekoliko dana klub je saopštio da je nestao!

Endin Čaušević

Prije nekih šest godina Hachim Mastour je važio za jednog od najtalentovanijih igrača u Evropi, a kada je 2012. godine stigao u Milan mnogi su vjerovali da počinje velika karijera.

Mastour je svoje čarobne poteze s loptom snimao i kačio na YouTube i preko noći je postao velika zvijezda. Međutim, u Milanu nije uspio da pokaže ono što se od njega očekuje. Rossoneri mu nisu željeli produžiti ugovor prošlog ljeta, te je kao slobodan igrač napustio klub.

Nije bilo mnogo zainteresovanih ekipa za njegove usluge, a na kraju je na iznenađenje mnogih završio u Grčkoj gdje je potpisao za PAS Lamia. Ipak, njegova karijera nastavila je ići silaznom putanjom jer je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao sam šest utakmica bez zapaženijeg učinka.

No, Mastour je ponovo postao glavna tema sportske javnosti kada je njegov klub objavio da je on nestao. Iz kluba su saopštili da ga nisu vidjeli od januara, te da nemaju pojma gdje se on nalazi jer se uopšte ne javlja. Čak je i FIFA odlučila da ga pokuša kontaktirati, ali nisu uspjeli.

Potražite više informacija na temu Super League:

Ipak, Gazzetta dello Sport prenosi da se ovaj 20-godišnjak vratio u Milano gdje se trenutno oporavlja od povrede. Nije tražio nikakve dozvole grčkog kluba, te je na svoju ruku odlučio da otputuje, a nakon toga je ignorisao sve pozive.

Teško da će se Mastour vraćati u Grčku, odnosno ne treba očekivati da ponovo zaigra za PAS Lamiu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi