Berlusconi želi bivšeg napadača Širokog Brijega

Trenutno najbolji strijelac HNL-a

Berlusconi želi bivšeg napadača Širokog Brijega

Sve je veći broj klubova koji se interesuju za Mirka Marića.

Nekadašnji napadač Širokog Brijega briljira u Osijeku, trenutno je najbolji strijelac HNL-a sa 19 pogodaka, a sjajne partije koje pruža u susjedstvu ne prolaze nezapaženo.

Svako malo se pojavi informacija da je neki klub zainteresovan za fudbalera koji je ranije igrao pod zastavom BiH, a najnoviji u nizu udvarača je Monza čiji je vlasnik Silvio Berlusconi.

Nakon što je Italijanski fudbalski savez odlučio da neće biti nastavka takmičenja u trećoj ligi, Monza je kao lider izborila plasman u Seriju B i već radi na stvaranju jake ekipe koja bi u narednoj sezoni jurišala na elitu.

Da je upravo Marić na listi želja objavio je i guru za transfere Gianluca di Marzio, a vrijedi podsjetiti da je Monza također željela da angažuje i Matu Jajala, koji je, s druge strane, ponudu odbio želeći ostati u Udinama.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ove zime u Osijek su stizale ponude za Marića teške i do šest miliona eura, a to sve govori kako ga na Gradskom vrtu ne planiraju prodati ukoliko ne stigne neka nemoralna ponuda kojoj bi praktički bilo nemoguće reći ne.

Zbog svega toga pitanje je može li si Monza uopšte priuštiti Marića...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi