Nekada najveća italijanska nada karijeru nastavlja u Seriji C

Mastour potpisao za Regginu

Nekada najveća italijanska nada karijeru nastavlja u Seriji C

M. Šljivak

Hachim Mastour nekada je važio za najveću nadu italijanskog fudbala.

Kao 14-godišnjak Mastour je privlačio veliku pažnju na sebe, a u Milan ga je doveo legendarni Arrigo Sacchi, pa su Rossoneri uspjeli da ga angažuju ispred Juventusa, Barcelone, Real Madrida...

Međutim, karijera danas 21-godišnjeg ofanzivca je krenula nizbrdo. Kada se očekivalo da kao senior pokaže sav svoj talenat, Mastour je nestao, te je pokušao u Malagi, Zwolleu i grčkoj Lamiji.

Ni tamo se nije snašao, a nakon otkaza u Grčkoj, odlučio se vratiti u Italiju, gdje je kao slobodan igrač potpisao ugovor sa trećeligašem Regginom.

Nakon potpisa je istakao kako je zadovoljan što je došao u sjajan tim kakav je Reggina i da je počastvovan ugovorom od tri godine.

Reggina je posljednji put član Serije A bila prije deset godina, a u 2016. godini su zbog financijskih problema morali da krenu ispočetka i od nižeg ranga su uspjeli da dođu do treće lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije