Bivši Milanov wonderkid Hachim Mastour našao klub

Pomalo zaboravljen

Bivši Milanov wonderkid Hachim Mastour našao klub

Edmir Škorić

Milan je potpisao 14-godišnjeg Hachima Mastoura iz Reggiane za naknadu od 500.000 eura 2012. godine i to nakon što je postao YouTube senzacija.

Marokanac je oduševljavao potezima i trikovima, sve je to snimljeno na YouTube, pa su Rossoneri odlučili da ga kupe jer su vjerovali da se radi o "novom Ronaldinhu".

Tada je Hachim došao u Milan iako su ga željeli i drugi velikani poput Real Madrida, Barcelone i Manchester Cityja.

Ipak, tinejdžer nije kasnije opravdao očekivanja, imao je neuspješne posudbe u Zwolle i Malagu, a na kraju je prošlog ljeta završio u Grčkoj u ekipi Lamia.

Tu je odigrao samo šest utakmica i sada se vraća u Italiju, trenirajući sa Parmom. Prošle sedmic je na Instagramu ostavio fotografiju kako trenira u Parmi.

Sada ima 20 godina i još uvijek nije kasno da postane kvalitetan igrač, pa možda ponovo dođe u Milan. Inače, ako se to ne desi, mogao bi biti ozbiljna konkurencija Freddyju Aduu u tom "propalom svijetu talenata".

Potražite više informacija na temu Serie A:

View this post on Instagram

In my feelings. 🤔

A post shared by Hachim Mastour (@fantasyhachi) on

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi