Nekada su igrali u Evropskoj ligi, a sada su ispali u niži rang i kreću u novu sezonu sa -12 bodova
Bolton će od naredne sezone igrati u Ligi 1

Ne nazire se kraj muka za Bolton

Nekada su igrali u Evropskoj ligi, a sada su ispali u niži rang i kreću u novu sezonu sa -12 bodova

S. Pašalić
Teme:

U nekadašnjem engleskom premijerligašu Boltonu situacija je sve gora.

Prvo su igrači ovog kluba prije nešto više od mjesec dana odbili da igraju dok ne dobiju plate, a zatim su i ispali iz Championshipa.

Sada su pali u stečaj i naredne sezone u Ligi 1 će početi sa 12 bodova minusa. Klub je prošle sedmice dobio rok da imenuje stečajne upravnike nakon što je odložena odluka o likvidaciji.

Čelnici Engleske nogometne lige (EFL) će sada započeti pregovore sa stečajnim upravnikom u cilju pronalaženja dugoročnog rješenja za ovaj klub.

Bolton je klub koji je jedan od osnivača Engleske lige, a osvojio je četiri FA kupa. Nakon što su 2012. godine ispali iz Premier lige klub se našao u velikim problemima.

Sada klub koji je u sezoni 2007/2008 igrao Evropsku ligu proživljava noćnu moru. Bolton je te sezone bio zajedno u grupi sa Bayernom, Bragom, Arisom i Crvenom zvezdom, a na kraju je završio na trećem mjestu.

Tada su prošli u nokaut fazu i zanimljivo prošli Atletico Madrid, da bi nakon toga ispali od Sporting Lisabona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi