Nekada zvijezda Arsenala, a danas beskućnik

Kenny Sansom tone sve dublje

Nekada zvijezda Arsenala, a danas beskućnik

Endin Čaušević
Teme:

Tužna priča o nekadašnjem igraču Arsenala, Kennyju Sansomu, danas je potresla englesku javnost.

Sansom je u dresu Arsenala odigrao više od 300 utakmica, a sa dosta uspjeha igrao je i u dresu reprezentacije Engleske od 1979. do 1988. godine. Ipak, nakon završetka igračke karijere ovaj sada 58-godišnjak danas je skroz zaboravlje, te se bori da preživi.

Nekadašnji fudbaler Arsenala je nakon završetka karijere počeo da pije i da kocka što mu je uništilo život. Sansom je imao sve što jedan fudbaler može poželjeti, ali je sve to izgubio i danas je beskućnik.

On živi na ulicama Londona, te spava po klupama u parkovima. Sansom i danas ima velikih problema sa alkoholom, te svaki novac koji dobije potroši upravo na to. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Arsenal mi pokušava godinama pomoći, ali ja sam svoj najveći neprijatelj i ne mogu da se vratim u normalu. Propalica sam i sav novac koji dobijem trošim na alkohol. Šest puta sam bio na liječenju od alkohola, ali ne želim da prestanem jer volim to", rekao je Sansom.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi