Nekadašnja zvijezda PSG-a izričito protiv dolaska Miralema Pjanića

Rothen smatra da PSG-u ne treba bh. reprezentativac

Nekadašnja zvijezda PSG-a izričito protiv dolaska Miralema Pjanića

Edmir Škorić

Devet godina nakon što je napustio Lyon, Miralem Pjanić bi se mogao vratiti u Francusku.

Nije nemoguće s obzirom na to da je bh. reprezentativac, između ostalih, i na meti PSG-a, baš kao što ga žele i Barcelona i Chelsea.

Ovog ljeta nabrojani klubovi navodno će se boriti za potpis zvijezde Juventusa, a PSG nikada ne treba otpisati jer nam iz godine u godinu uporno pokazuje da dobije sve što poželi, zahvaljujući naravno isključivo dubokim džepovima bogatih vlasnika.

Pjanić je navodno najbliže Barceloni, kojoj je usmeno dao riječ, ali Parižani sve prate iz sjene i neće propustiti priliku ako im se ista ukaže. Ali ako pitate legendu ovog kluba, Jeromea Rothena, za Bosanca nema mjesta na Parku Prinčeva. Zašto?

"U suštini, PSG se htio ojačati u veznom redu kako bi pronašao novi broj šest, što je govorio i Leonardo. Ali Pjanić je suprotno od toga. On je igrač vješt sa loptom prije nego što je fizički igrač. To je već problematično, jer znači da je to za poziciju koja nije pozicija defanzivnog veznog. Mislim da Pjanić nije rješenje i da PSG-u treba pravi zadnji vezni igrač koji dugo nedostaje", kazao je Rothen, koji radi sada kao konsultant za RMC.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"On je vrlo dobar igrač koji ima neverovatnu karijeru, ali u Parizu već imate igrače koji su tehnički bolji od Pjanića. PSG-u treba pravi broj šest", jasan je Rothen.

Top Komentari

LjutiKrajisnik
Misli na Pogbu. Najveceg yebivjetra u Engleskoj ligi.
1 0
Mele
6 jaka moze biti, Veron Stankovic, Xavi, Schols,,Pogba nije taj tip igraca...Ni pjanic nije to, svaki trener ima svoju filozofiju, vezni red, motor tima, trkac, nekad je bilo na duge lopte, sad je na posjed i cuvanje lopte...Fizicki moraju biti jaci i spremniji, kondicija da moze da pretrci kilometre na utakmici...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi