Nekadašnji fudbaler Chelseaja tek nakon probe dobio ugovor od Radničkog
Foto: examiner.co.uk

Marko Mitrović na Čairu

Nekadašnji fudbaler Chelseaja tek nakon probe dobio ugovor od Radničkog

Švedski fudbaler, koji je 2010. godine bio članom mladog tima Chelseaja koji je došao do trofeja omladinskog FA Kupa, Marko Mitrović, karijeru će nastaviti u Radničkom iz Niša.

Ovaj fudbaler koji je prošao omladinsku školu Chelseaja i bio član U21 ekipe ovog kluba je zadovoljio čelnike Radničkog tokom boravka na probi, te mu je klub sa Čaira odlučio ponuditi ugovor.

Tako je ovaj 26-godišnji napadač sa Radničkim potpisao dvogodišnji uguvor, saopšteno je iz kluba. Inače, Mitrović je na Čair stigao u transferu bez obeštećenja iz danskog Sonderjyskea.

Mitrović, fudbaler porijeklom iz Srbije, je s dosta uspjeha nastupao i za omladinske selekcije Švedske, ali njegova karijera očigledno nije išla po planu. Nakon napuštanja Chelseaja 2012. godine odlazi u Bresciju, a po napuštanju ovog kluba je godinu dana bio bez angažmana. Ipak, na ljeto 2015. godine potpisuje za FC Eindhoven, a potom odlazi u Dansku u kojoj nastupa za Randers i Sondersjyske.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije