Nekadašnji fudbaler Manchester Cityja Micah Richards rekao zbogom fudbalu

Nije se izborio sa povrijeđenim koljenom

Nekadašnji fudbaler Manchester Cityja Micah Richards rekao zbogom fudbalu

Nekadašnji fudbaler Manchester Cityja Micah Richards rekao je zbogom fudbalu.

Iako ima samo 31 godinu, Richards se morao oprostiti obzirom da se nije uspio izboriti sa povredom koljena koja ga muči već nekoliko godina.

Richards je svima poznat iz vremena dok je igrao za Manchester City, a ovaj klub je napustio na ljeto 2015. godine i prešao u Aston Villu.

Ipak, zbog silnih problema sa povredama, Richards je za četiri godine upisao samo 31 nastup za klub sa Villa Parka, a u posljednje tri i pol godine nije igrao gotovo nikako.

Zbog toga se odlučio na penziju, a ovu informaciju potvrdio je i njegov nekadašnji klub City.

"Jednom Plavac, uvijek Plavac. Micah Richards je objavio da se oprašta od fudbala nakon što je izgubio bitku sa povredom koljena. Ali, on se vraća kako bi radio s nama i to vrlo brzo", navodi Manchester City.

Osim Cityja i Ville, Richards je u karijeri igrao za Fiorentinu, a koliko je svojevremeno bio dobar bek najbvoplje pokazuje podatak da je u Premier ligi upisao preko 200 nastupa i osvojio dvije titule.

Inače, oprostio se s 31 godinom, a praktično je karijeru završio još dok je imao 28.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi