Nekadašnji fudbaler Sarajeva napustio klupu Osijeka

Nakon tri i pol godine

Nekadašnji fudbaler Sarajeva napustio klupu Osijeka

Nekadašnji fudbaler Sarajeva Zoran Zekić od večeras više nije trener Osijeka, potvrđeno je s Ljudskog vrta.

Pod Zekićevim vodstvom Osijek je u proteklom periodu ostvario najveći evropski uspjeh eliminisavši PSV u Evropskoj ligi, ali kako u posljednje vrijeme rezultati nisu bili bajni, uslijedio je odlazak.

Kap koja je prelila čašu bio je današnji remi s Goricom poslije kojeg je 44-godišnji Zekić dao mandat na raspolaganje, koji je kasnije uprava i prihvatila, poželjevši mu sve najbolje u nastavku karijere.

"Zorane, hvala ti što si cijeloga sebe podredio našem klubu u protekle tri i pol godine", saopštili su, između ostalog, iz Osijeka.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Osijek je u posljednjih pet utakmica osvojio samo tri boda i trenutno je na trećem mjestu s 43 boda. Lokomotiva ima 41, a Hajduk 40 bodova s tim da obje momčadi imaju utakmicu manje.

Zekića će na klupi Osijeka naslijediti Dino Skender, dosadašnji trener druge momčadi ovog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi