Šta se dešavalo u Osijeku: "Kao da će početi rat, teško je to objašnjivo"
FOTO: EPA

Osijeku samo bod na domaćem terenu

Šta se dešavalo u Osijeku: "Kao da će početi rat, teško je to objašnjivo"

S. Mlaćo

Osijek je danas ima sve u svojim rukama, ali na kraju došao samo do jednog boda.

Osiječani su imali 1:0, a zatim i igrača više, međutim Slaven Belupo je ipak stigao do pogotka i izvukao bod. Zoran Zekić, tener Osijeka, 'pukao' je nakon meča. Nije birao riječi, a dotakao se i slučaja Bočkaj o kojem se već danima piše.

"Pojedinci od 70. minute navijaju da Belupo zabije gol. To govori o svima nama. Ovo je atmosfera kao da će rat početi. Tko nije živio ovdje, teško mu je to objašnjivo. Mi smo takva sredina, ne zanima nas ništa pozitivno. Kad je pozitivno, to je kratko, kad su problemi, onda svi odmah skoče", priča Zekić na press konferenciji, pa dodaje da mu je bilo tužno vidjeti igrače koji su plakali u svlačionici.

Proteklih dana mediji u komšiluku mnogo su pisali o mladom Petru Bočkaju, jednom od najboljih nogometaša Osijeka koji je prije par noći napravio incident u alkoholoziranom stanju, pa je klub sa njim odmah raskinuo ugovor.

Bočkaj se sada kaje, ali ovo mu nije bio prvi incident.

"Nadam se da će potražiti neku vrstu pomoći. Ima 22 godine i kvalitetu. Razočarao nas je sve, ali treba mu omogućiti pomoć".

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Zekić je u igačkoj karijeri nosio dres FK Sarajevo, a bio je i kandidat 2015. godine da sjedne na klupu bordo kluba. To se ipak nije desilo.

Sa Osijekom sada u 1. HNL zauzima treće mjest sa 41. osvojenim bodom, tri manje od Rijeke, a 17 od Dinama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi