Nekadašnji igrač Barcelone preuzeo Sion
Foto: EPA

Potpisao do ljeta 2019.

Nekadašnji igrač Barcelone preuzeo Sion

Teme:

Nekadašnji fudbaler Barcelone Gabriel Garcia de la Torre, poznatiji kao Gabri, pronašao je novi trenerski angažman.

Nakon što je prethodno vodio jednu od omladinskih selekcija katalonske momčadi, Gabri je odlučio uploviti u novu avanturu i preuzeti Sion.

Sa švicarskim prvoligašem Gabri je, kako je navedeno na klupskoj stranici, potpisao ugovor do juna 2019. godine, a ovo mu je ujedno i povratak u klub za koji je svojevremeno imao priliku igrati u igračkoj karijeri. Tačnije u periodu od jula 2011. do januara 2012. godine. 

"Sion potvrđuje da je za novog trenera imenovan Gabriel Garcia de la Torre. On je izabrao pomoćnike i sutra će odraditi prvi trening", saopšteno je. 

Najuspješniji dani Gabrijeve igračke karijere vezani su za Barcelonu s kojom je osvojio ukupno četiri trofeja, uključujući i Ligu prvaka, a još je igrao za Ajax, Sion, Umm-Salal i Lausanne Sport. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti