Nekadašnji napadač Swanseaja odlazi u mirovinu

Michu se povlači

Nekadašnji napadač Swanseaja odlazi u mirovinu

E. Ganibegović
Teme:

Michu je nakon teških povreda odlučio da se povuče iz nogometa. 

31-godišnjak koji je napravio relativno dobru karijeru igrao je za mnoge klube. Posljednju sezonu je proveo u klubu u kojem je i sve počelo to jest u Real Oviedu za koji je upisao 27 nastupa i postigao 1 pogodak. 

Michu je proveo tri sezone u Swanseaju, na Liberty je stigao iz redova Rayo Vallecana na ljeto 2012. godine za 2 miliona funti. U Španiji je nastupao također i za Celtu Vigo.  

U prvoj sezoni igrajući za Swansea postigao je 22 pogotka. 

Za reprezentaciju Španije upisao je samo jedan nastup i to u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. 

Iz Swanseaja odlazi na posudbu u Napoli, gdje se nije proslavio, zatim prelazi u amaterski klub Langeru nakon čega se ponovo vraća kući u Oviedo. 

Zanimljivo je da Michu ima vlasničku strukturu u Oviedu, zajedno sa Cazorlom i Matom, koji su također ponikli u ovom klubu. 

Uglavnom Michu je odlučio prekinuti svoju nogometnu karijeru nakon što je u posljednje vrijeme imao problema sa povredama. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mediji iz Španije prenose kako će Michu ostati u nogometu ali u ulozi nogometnog trenera. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi