Swansea i West Brom u utrci za bivšeg igrača Bayerna
Foto: EPA

Badstuber bi mogao nastaviti karijeru na Otoku

Swansea i West Brom u utrci za bivšeg igrača Bayerna

Britanski mediji saopštavaju da Swansea City i West Bromwich Albion vode pravu "borbu" za nekadašnjeg štopera Bayern Munchena Holgera Badstubera.

Sjajni njemački štoper je nakon 15 godina provedenih u bavarskom velikanu napustio ovaj klub, te je sada dostupan kao slobodan igrač. 

Badstuber je prošlu sezonu proveo na posudbi u Schalkeu, ali ova ekipa nije odlučila ponuditi Badstuberu stalni ugovor, nakon što je on prestao biti vezan sa Bayernom.

Ipak, čini se da ne manjka interesa za 28-godišnjeg defanzivca, pa bi on, navodno, karijeru mogao nastaviti u engleskoj Premier ligi.

Naime, The Sunday People saopštava da je West Brom zainteresovan za iskusnog štopera, međutim oni su dobili ozbiljnu konkurenciju u vidu Sweanseaja koji bi mogao imati "tajno oružje" prilikom dovođenja Badstubera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naime, trener Swanseaja Paul Clement je već sarađivao sa Badstuberom i to u vrijeme kada je bio pomoćnik Carlu Ancelottiju u Bayernu, pa se smatra da bi to moglo "namamiti" Njemca u Swansea.

Na Badstuberovu karijeru su, u velikoj mjeri, uticale teške povrede, a sada ostaje da se vidi da li će on na Otoku dobiti šansu za novi početak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi