Nekadašnji reprezentativac BiH dobio otkaz uz poruku: Niko nije iznad kluba!

Dragan Blatnjak bivši u Zadru

Nekadašnji reprezentativac BiH dobio otkaz uz poruku: Niko nije iznad kluba!

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Dragan Blatnjak više nije trener hrvatske ekipe Zadar.

Blatnjak je prije nekoliko mjeseci preuzeo ovaj klub, ali nakon što je Zadar vodio u samo četiri utakmice u 3. HNL ligi jug prošle sezone dobio je otkaz pred početak ove.

Direktor kluba Svetko Ćustić je poručio da niko nije iznad kluba.

"Od prvoga dana kada sam došao u NK Zadar moj stav je da se niko ne smije postaviti iznad kluba, počevši od mene samoga pa do bilo kojeg trenera, igrača ili djelatnika kluba. Nakon što je dugo godina klub funkcionirao na određeni način, mi nastojimo uspostaviti jedan drugačiji sistem rada, gdje se mora znati ko šta radi, ko je za šta odgovoran i kako se ko treba ponašati na određenoj funkciji. U tome nismo pronašli zajednički jezik s gospodinom Blatnjakom i to je za nas sada završena priča. Sezona se bliži, imamo mnogo posla i problema kojih treba rješavati i idemo dalje raditi kako bismo izveli ovaj klub na pravi put", poručio je Ćustić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti