Dragan Blatnjak pronašao novi trenerski angažman

Nekadašnji bh. reprezentativac

Dragan Blatnjak pronašao novi trenerski angažman

Samir Mlaćo

Vjeran Simunić više nije trener prve momčadi Nogometnog kluba Zadar. Nakon poraza u Pločama u 26. kolu 3. HNL jug, Uprava kluba odlučila se za promjenu na klupi, a novi trener bit će nekadašnji bh. reprezentativac Dragan Blatnjak.

"NK Zadar zahvaljuje se treneru Simuniću na uloženoj energiji, trudu, radu i svemu što je dao za vrijeme boravka u našem klubu te mu želi sve najbolje u daljnjoj karijeri i privatnom životu", istakli su iz NK Zadar.

36-godišnji Blatnjak, koji je kao igrač u Zadru proveo dvije sezone te ubilježio 39 nastupa i postigao 12 golova, momčad preuzima danas u 15:00 sati, za kada je zakazan trening na stadionu Stanovi.

Za reprezentaciju BiH Blatnjak je upisao 12 nastupa, a nosio je dres Brotnja, Zadra, Hajduka, Khimkija, Moskve, Rostova, Osijeka. Karijeru je okončao 2015. godine.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dres Zadra od ove polusezone nosi dojučerašnji fudbaler Metalleghea iz Jajca Tarik Handžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi