Nekadašnji reprezentativac BiH na zimu ide u MLS

Dogovoren transfer

Nekadašnji reprezentativac BiH na zimu ide u MLS

Dosadašnji defanzivac Rijeke Dario Župarić, ujedno i nekadašnji juniorski reprezentativac BiH, karijeru nastavlja u MLS-u.

O Župarićevom transferu špekuliše se već dugo, još ljetos za njegove usluge su se interesovali Fulham i Sheffield United, no umjesto Engleske na kraju će završiti u SAD-u, u Portland Timbersu.

Objavio je to ugledni ESPN, prema čijim navodima će Župarić put MLS-a početkom zimskog prijelaznog roka, tako da će Rijeci biti na usluzi sve do trenutka kad mogu krenuti s dovođenjem zamjene.

U ovom trenutku nije poznato koliko će dobiti Rijeka od Župarićevog odlaska.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Župarić je u Rijeku stigao 2017. godine. Pomogao je klubu da dođe do historijskog naslova te sezone, a osvojio je pritom i dva Kupa Hrvatske.

Kroz karijeru je ranije još igrao za Pescaru i Cibaliju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi