Nekadašnji Vardyjev saigrač potpisao za Metalleghe

Jajčani se pojačali

Nekadašnji Vardyjev saigrač potpisao za Metalleghe

Edmir Škorić

Metalleghe iz Jajca doveo je novo pojačanje, a riječ je o Stefanu Smiljaniću.

Subotičanin koji igra na poziciji napadača iza sebe ima bogatu karijeru, a pokušaće svojim iskustvom i kvalitetom da pomogne i novom premijerligašu, koji nije najbolje otvorio sezonu.

On je karijeru počeo u Olimpiji iz Ljubljane, a onda je u Španiji igrao za Almansu i bio je čak član U-23 tima Leicestera zajedno s Jamiejem Vardyjem. Nakon toga je igrao u Hannoveru, u grčkoj Doxi, te Jedinstvu iz Užica.

U Jajce dolazi iz slovenačkog Doba, a za U-19 selekciju Slovenije upisao je tri nastupa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

„ Pratio sam nastupe Metalleghe BSI u proteklim sezonama i odlučio sam se da dođem u Jajce i nametnem treneru. Mislim da posjedujem nogometno znanje koje može koristiti ekipi da ostvari zacrtane sportske ciljeve. Tokom treninga sa saigračima vidio sam da se kvalitetno radi i pozicija koju trenutno zauzimamo na tabeli svakako ne odgovara kvaliteti koju posjedujemo. Očekujem da ćemo u narednim mečevima pokazati da nismo ekipa za donji dio tabele, „ naglasio je 25-godišnji Smiljanić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi