)
Peco eurogolom srušio Metalleghe na Piroti

Radnik slavio nad Metallegheom

Peco eurogolom srušio Metalleghe na Piroti

Edmir Škorić

U pretposljednjem susretu petog kola Premijer lige Metalleghe i Radnik su se sastali na Piroti, a gostujući tim je slavio s 2:1.

U susretu ekipa koje su loše otvorile prvenstvo bilo je dobrog nogometa, šansi, a na kraju je meč okončan pobjedom Radnika. 

U 15. minuti Obradović prijeti domaćem golu, no Fejzić je odbranio. U 23. minuti Popović je obišao golmana gostiju Lučića, a onda poslao loptu preko gola. Smajić je u 27. minuti iz dobre pozicije šutirao visoko preko gola.

Na pogodak se čekalo do 39. minute. Nakon ubačaja s desne strane, Pezo je neobično loptu poslao u vlastitu mrežu i Radnik je stigao do vodstva. Obradović je u završnici prvog dijela krenuo sam na  gol Metalleghea, no oklijevao je, pa je propala šansa za goste.

U nastavku je Metalleghe krenuo ofanzivnije, pa je već u 56. minuti došao do gola. Smajić je realizirao penal nakon što ga je skrivio golman Radnika Lučić. U 60. minuti Sakanov udarac ide ravno u Lučića.

Jakovljević prijeti Jajčanima na Piroti u 68. minuti, šutira preko  gola. Zatim u 73. minuti, na drugoj strani, Durak makazicama puca, ali Lučić spašava Bijeljince, a u 77. minuti opet Lučić brani. Selimović je imao stopostotnu šansu nakon ubačaja Popovića, no nije uspio da matira raspoloženog Lučića.

U samoj završnici, u 86. minuti, Peco postiže golčinu za Radnik, koji dolazi do važna tri boda, prva u ovoj sezoni.

Metalleghe - Radnik 1:2 (Smajić  56 - penal/ Pezo 39 - autogol, Peco 86)

Metalleghe: Fejzić, Benović, Bibić, Smajić, Helvida, Selimović, Sakan, Rašić, Radulović, Pezo, Popović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radnik: Lučić, Jakovljević, Martinović, Beširević, Kojić, Peco, Krsmanović, Obradović, Janković, Ostojić, Srećković.


Metalleghe-Radnik 0:1 by goloviliga
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi