Nekašnja nada Arsenala u 27. godini završila karijeru

Sjećate li se Frimponga?

Nekašnja nada Arsenala u 27. godini završila karijeru

Nekada jedan od velikih talenata Arsenala Emmanuel Frimpong odlučio je da okonča karijeru.

Frimponga se mnogi ljubitelji fudbala dobro sjećaju iako je njegovo vrijeme na Emiratesu trajalo vrlo kratko i bilo prilično neuspješno.

Ipak, njegovo ime se nekada često spominjalo u kontekstu najvećih talenata na Ostrvu, ali nikada nije uspio da napravi karijeru kakva se od njega očekivala. Iako ima samo 27 godina, Frimpong je odlučio da okonča karijeru. Razlog su silne povrede.

"Sa velikom tugom odlučio sam da se oprostim od profesionalnog fudbala. Imam problema sa koljenom već pet godina i moram se povući što se tiče profesionalnog nivoa".

"Nisam igrao od novembra 2017. godine jer sam pokidao ligamente koljena i na svoju ruku sam odlučio da se neću odlučiti za operaciju obzirom da ne uživam igrajući fudbal zbog silnih bolova koje imam. Želio bih se zahvaliti svim svojim klubovima koje sam predstavljao - Arsenal, Wolves, Charlton, Barnsley, Fulham, UFA, AFC Eskilstuna i Ermis za svu ljubav i podršku koju su mi pružali. Želim se zahvaliti i navijačima koji su me podržavali. Idemo sada vidjeti šta budućnost donosi".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Frimpong je u mlađim uzrastima igrao za reprezentaciju Engleske, ali se kasnije odlučio za Ganu u čijem dresu je odigrao jednu utakmicu.

Top Komentari

Chupy
Ne sjecamo se.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi