Neke nove metode treniranja: "Čorobaka" na treningu Barcelone, pojedini igrač se pogubili

Setien da sobom donio novitete

Neke nove metode treniranja: "Čorobaka" na treningu Barcelone, pojedini igrač se pogubili

A. Čaušević

Odnedavno na klupi Barcelone sjedi Quique Setien koji je naslijedio Ernesta Valverdea, ali su rezultati manje-više ostali isti. 

Kako svaki trener tako je i Setien uveo nove metode na treninge Barcelone s ciljem da se igrači opuste te da atmosfera u timu bude što bolja. Tako je bilo i pred duel s Betisom.

Nakon što je formirao krug s igračima i održao kratki govor uslijedila je vježba koja asocira na popularnu igru "čorobake" s povezom oko očiju.

Antoine Griezmann, Arturo Vidal, Samuel Umtitii i Riqui Puig su morali tračati na slijepo jer im je lice bilo prekrivreno i to pod "supervizijom" Setiena i njegovih pomoćnika.

Vidal je totalno promašio rutu jer je završio u reklamnom panou, ništa nije bolje završio ni Umtiti, dok su Griezmann i Puig uspješno došli do cilja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Barcelonu danas čeka vrlo težak ispit. Katalonci će gostovati Betisu, klubu gdje je Setien bilježio najbolje rezultate kao trener.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi